Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 ian 2009 - Anul XIV, nr. 4 (3990)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FEN cere Guvernului să aloce 6% din PIB pentru Educaţie

Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) solicită Guvernului să asigure învăţământului un buget de cel puţin 6% din PIB, care să cuprindă şi sumele necesare creşterilor salariale prevăzute de Legea 221.

"Am avut ieri (marţi - n.r.) o întâlnire cu ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, care ne-a asigurat că majorarea se va regăsi în proiectul de buget pe care Ministerul, Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI) îl va prezenta vineri ministrului Finanţelor. Sperăm că nu vor fi probleme şi că bugetul propus de MECI va fi aprobat de Executiv şi de Parlament", susţine secretarul general al FEN citat într-un comunicat de miercuri.

Totodată, la întâlnirea de marţi, FEN a propus ministrului Educaţiei demararea de urgenţă a negocierilor privind punerea în practică a principiilor strategiei "Educaţie şi Cercetare pentru Societatea Cunoaşterii", asumată de federaţiile sindicale", potrivit liderului sindical.

Ministrul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, Ecaterina Andronescu, a discutat, marţi, cu reprezentanţii federaţiilor sindicale din învăţământ despre majorarea salariilor cadrelor didactice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FEN cere Guvernului să aloce 6% din PIB pentru Educaţie.
 Vizualizări articol: 655 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FEN cere Guvernului să aloce 6% din PIB pentru Educaţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Da pana anul asta ce-a facut?! trimis de
( 8 ian 2009, 12:47:22
Din cate stiu si de la celalalt guvern tot asta au cerut. Si anul trecut au fost utilizati doar 3,9% din PIB pentru invatamant. Restul ....s-au evaporat.

Au urmarit cei de la FEN executia bugetara pentru anul trecut? Au protestat in vreun fel pentru nerealizarea ei? Au facut vreo greva, ceva? NU.

Atunci sa nu ne mai abureasca. Le ajunge 3,9 poate 4% si anul asta, doar ca trebuie sa stie si ei ca PIB-ul de anul asta e mai subtirel ca cel de anul trecut si mai au nevoie si altii de el. Pomeni asteapta si altii....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei