Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 dec 2008 - Anul XIII, nr. 286 (3967)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Drepturilor acordate din bugetul asigurărilor pentru şomaj vor fi desprinse de salariul minim brut

Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse (MMFES) a elaborat un proiect de hotărâre privind eliminarea legăturilor dintre prestaţiile acordate din bugetul asigurărilor pentru şomaj şi cel al salariului de bază minim brut pe ţară, proiectul fiind de marţi în dezbatere publică.

Proiectul de hotărâre a Guvernului pune de acord dispoziţiile privind stabilirea nivelului la care se raportează prestaţiile băneşti, cu excepţia indemnizaţiei de şomaj, suportate din bugetul asigurărilor pentru şomaj, dar şi dispoziţiile privind stabilirea nivelului la care se raportează stimulentul financiar lunar suportat din bugetul asigurărilor pentru şomaj, acordat angajatorilor care încadrează în muncă elevi şi studenţi pe perioada vacanţelor.

Potrivit notei de fundamentare, prin proiectul de act normativ sunt puse de acord şi dispoziţiile privind stabilirea nivelului la care se raportează sumele, suportate din bugetul asigurărilor pentru şomaj, acordate angajatorilor care încadrează în muncă persoane, în baza unui contract de ucenicie la locul de muncă în vederea eliminării legăturii dintre aceste drepturi şi salariul de bază minim brut pe ţară dar şi a presiunilor suplimentare asupra construcţiei bugetare.

Proiectul de act normativ modifică şi completează prevederi ale Legii 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, ale Legii 72/2007 privind stimularea încadrării în muncă a elevilor şi studenţilor, precum şi ale Legii nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă, referitoare la nivelul la care se raportează prestaţiile băneşti, cu excepţia indemnizaţiei de şomaj, suportate din bugetul asigurărilor pentru şomaj, şi
la încadrarea unor măsuri de stimulare a ocupării forţei de muncă în categoria ajutoarelor de stat.

Totodată, proiectul de hotărâre a Guvernului modifică prevederile referitoare la reglementarea unor situaţii apărute, până în prezent, în procesul de implementare a celor trei legi menţionate.

Acesta este al treilea proiect de act normativ elaborat de MMFES în vederea eliminării legăturilor dintre prestaţiile sociale şi nivelul salariului minim brut pe ţară.

În luna septembrie MMFES a supus dezbaterii publice un proiect de OUG pentru modificarea şi completarea unor acte normative în vederea eliminării legăturilor dintre nivelul unor drepturi salariale, de asigurări sau de asistenţă socială şi nivelul salariului minim iar la începutul lunii iulie un alt proiect de lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative tot în vederea eliminării acestor legături, respectiv Legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drepturilor acordate din bugetul asigurărilor pentru şomaj vor fi desprinse de salariul minim brut.
 Vizualizări articol: 352 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Drepturilor acordate din bugetul asigurărilor pentru şomaj vor fi desprinse de salariul minim brut0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei