Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 nov 2008 - Anul XIII, nr. 275 (3956)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ultima rectificare bugetară pe 2008 va fi operată săptămâna viitoare

Guvernul va opera săptămâna viitoare o nouă rectificare a bugetului pe 2008, a patra din acest an, prin care fondurile necheltuite de unele ministere vor fi redistribuite către alte capitole de cheltuieli, precum salarii şi pensii, iar deficitul bugetar va fi menţinut la 2,3-2,4% din PIB.

"Vor fi identificate ministerele care nu au cheltuit în totalitate fondurile bugetare, iar banii vor fi redistribuiţi către alte capitole de cheltuieli. Unul dintre ministerele care trebuie să primească fonduri suplimentare este cel al Muncii, de 1,5 miliarde lei pentru pensii, salarii şi alte obligaţii sociale", au declarat, ieri, surse guvernamentale.

Premierul Tăriceanu a cerut membrilor Cabinetului ca, împreună cu Ministerul Finanţelor, să finalizeze proiectul rectificării bugetare până cel târziu săptămâna viitoare, pentru a fi aprobat marţi de Guvern, în condiţiile în care Legea finanţelor publice nu permite revizuiri bugetare în ultima lună a anului.

"Până la sfârşitul săptămânii, toate ministerele trebuie să prezinte propuneri privind sumele care nu vor fi cheltuite şi pot fi redistribuite. Dacă propunerile nu vor fi prezentate, Guvernul va tăia automat cheltuielile", au adăugat sursele citate.

A treia şi ultima rectificare bugetară din acest an, efectuată în luna septembrie, a menţinut deficitul bugetar la ţinta de 2,3% în condiţiile revizuirii în creştere a PIB, de la 475 miliarde lei la 495 miliarde lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ultima rectificare bugetară pe 2008 va fi operată săptămâna viitoare.
 Vizualizări articol: 426 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ultima rectificare bugetară pe 2008 va fi operată săptămâna viitoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei