Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 nov 2008 - Anul XIII, nr. 275 (3956)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preţurile apartamentelor din România vor scădea cu peste 30%

Preţurile apartamentelor din România vor scădea până în primăvara anului viitor cu peste 30%, faţă de nivelul actual, consideră cea mai mare parte a participanţilor la un sondaj realizat pe site-ul imobiliar ipomedia.ro.

Sondajul a avut loc în perioada 10-20 noiembrie, prin intervievarea a 962 de vizitatori unici ai site-ului imobiliar, informează ipomedia.ro.

Rezultatele arată că 45% dintre vizitatori estimează că preţurile caselor din România vor scădea cu peste 30% până în primăvara anului viitor, în timp ce 21% estimează că preţurile vor creşte.

Restul participanţilor la sondaj apreciază că preţurile apartamentelor vor scădea cu 10%-20%.

"Astfel, majoritatea covârşitoare a respondenţilor - 79%, cred că preţurile vor scădea în continuare", a mai precizat ipomedia.ro.

Reprezentanţii reţelei de agenţii imobiliare Re/Max estimau la sfârşitul lunii octombrie că preţurile apartamentelor din Bucureşti s-au redus faţă de iunie cu 15-35%, ca urmare a creşterii marjei de negociere cu până la 10% şi a scăderii preţurilor solicitate de proprietari cu 5-15%.

În ceea ce priveşte oferta disponibilă, reprezentanţii site-ului imobiliar au făcut şi o centralizare a numărului de case şi vile scoase la vânzare în ultimele trei luni, prin intermediul serviciului oferit de portal.

Astfel, cele mai multe oferte vizează proprietăţi din Popeşti Leordeni - 676 anunţuri, Pipera - 608 anunţuri, Bucureştii-Noi - 358 anunţuri, Băneasa - 301 anunţuri şi 1 Mai - 286 anunţuri.

Preţurile caselor din Popeşti-Leordeni variază, în funcţie de vechimea construcţiei, mărimea terenului aferent şi a suprafeţei construite şi finisaje, de la 94.500 euro la 1,8 milioane euro.

Cele mai multe oferte se situează la nivelul de circa 200.000 euro.

În Pipera, majoritatea ofertelor de locuinţe individuale au un preţ mediu de 496.300 euro, cea mai scumpă vilă fiind scoasă la vânzare la 3,8 milioane euro.

Majoritatea caselor scoase la vânzare în Bucureştii-Noi sunt construite de curând şi au preţuri medii de 435.000 euro. Cel mai mare preţ înregistrat în zonă este de 1,98 milioane euro.

Proprietăţile scoase la vânzare în Băneasa au preţuri medii de 840.000 euro, iar cele din 1 Mai de 700.000 euro.

Cele mai puţine oferte provin din zona Vatra Luminoasă - 99 anunţuri, la un preţ mediu de 480.000 euro, Chitila - 91 anunţuri, pentru care media este de 240.000 euro, şi Parcul Carol - 90 anunţuri, 610.000 euro.

Portalul ipomedia.ro are, potrivit datelor proprii, un trafic de peste 150.000 de vizitatori lunar, şi a fost înfiinţat în urmă cu nouă ani, iniţial sunt numele de www.run.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preţurile apartamentelor din România vor scădea cu peste 30%.
 Vizualizări articol: 539 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preţurile apartamentelor din România vor scădea cu peste 30%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei