Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 nov 2008 - Anul XIII, nr. 267 (3948)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cursul închide uşor peste 3,8 lei/euro

Moneda naţională şi-a accentuat deprecierea spre finalul şedinţei interbancare de ieri, în timp ce valutele din regiune şi-au mai diminuat pierderile, iar la închiderea zilei cotaţiile se situau la 3,7985-3,8015 lei/euro, în creştere cu peste cinci bani faţă de luni.

"În jurul orei 16:20, cursul a atins un maxim de 3,81 lei/euro, dar acest prag a fost destul de rezistent, iar cotaţiile au coborât uşor. Deşi valutele din regiune s-au mai apreciat faţă de euro, leul s-a menţinută pe depreciere, ca o reacţie întârziată la decizia Fitch de a coborî ratingul acordat României", a declarat Georgiana Constantinescu, analist la Credit Europe Bank.

În partea a doua a şedinţei, cotaţiile au coborât, pentru scurt timp, de la 3,79 lei/euro la 3,78 lei/euro, încercând să se coreleze cu aprecierea valutelor din regiune. Ulterior, ratele au revenit pe creştere şi au spart pragul de 3,8 lei/euro.

La deschidere paritatea se situa în jurul nivelului de 3,7250 lei/euro, iar în prima jumătate a zilei, leul s-a menţinut pe scădere, fără să fie influenţat în mod semnificativ de anunţul privind inflaţia din luna octombrie, spun dealerii. Ultimele tranzacţii de luni au fost perfectate la 3,7435 - 3,7475 lei/euro.

Cursul de referinţă publicat de Banca Naţională a României (BNR) a urcat cu 3,53 bani, la 3,7835 lei/euro.O rată superioară celei afişate ieri de BNR a fost publicată în 15 octombrie, de 3,7869 lei/euro.

Institutului Naţional de Statistică a anunţat ieri că preţurile de consum au crescut în octombrie cu 1,06%, faţă de 0,4% în septembrie, pe fondul scumpirii semnificative a serviciilor şi a produselor alimentare, iar rata anuală a urcat uşor, la 7,39%, comparativ cu 7,3% în luna precedentă.

Pe piaţa monetară dobânzile la depozitele cu scadenţa pe o zi s-au plasat la 13 - 16,3%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cursul închide uşor peste 3,8 lei/euro.
 Vizualizări articol: 331 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cursul închide uşor peste 3,8 lei/euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei