Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 oct 2008 - Anul XIII, nr. 257 (3938)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Buget de 450 milioane de euro pentru autostrada Transilvania, în 2009

Guvernul a bugetat în 2009 o sumă de circa 450 milioane de euro pentru lucrările la autostrada Braşov-Borş, compania Bechtel susţinând, în discuţiile cu reprezentanţii Executivului, că poate derula anul viitor lucrări în valoare de 500-550 milioane de euro, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse ministeriale

"Reprezentanţii Bechtel au estimat că pot lucra anul viitor la nivelul a 500-550 milioane de euro, dar Ministerul Transporturilor a estimat lucrări de doar 400-450 milioane, pentru care au fost prevăzuţi şi bani în bugetul pe 2009", au afirmat sursele citate.

Proiectul de buget pentru 2009 a fost aprobat în şedinţa de marţi a Guvernului şi transmis Parlamentului.

În intervalul 2007-2008, Guvernul a alocat pentru construcţia autostrăzii Transilvania o sumă totală de 700 milioane de euro, dintre care aproximativ 380 milioane euro în acest an.

Proiectul de construcţie a autostrăzii Transilvania, pe traseul Braşov-Borş, a început în 2004, în baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde de euro acordat companiei americane Bechtel. Lucrările au fost întrerupte la jumătatea anului 2005, când autorităţile au început reanalizarea contractelor încheiate de guvernarea precedentă. Ca urmare a sistării lucrărilor, termenul de finalizare a autostrăzii, stabilit iniţial pentru anul 2012, a fost prelungit cu un an.

Până la jumătatea lunii august a acestui an, compania a finalizat o porţiune de cinci kilometri de autostradă dintr-un sector cu o lungime de 25 kilometri, care face legătura între Gilău şi Câmpia Turzii.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, săptămâna trecută, că problemele la construcţia autostrăzii Braşov-Borş nu sunt determinate de lipsa fondurilor bugetare, ci de incapacitatea companiei Bechtel de a respecta termenele contractuale şi a precizat că firma nu va primi nici un ban în plus fără un certificat de calitate a lucrării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Buget de 450 milioane de euro pentru autostrada Transilvania, în 2009.
 Vizualizări articol: 423 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Buget de 450 milioane de euro pentru autostrada Transilvania, în 20090.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei