Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 oct 2008 - Anul XIII, nr. 254 (3935)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lucia Morariu: Criza economică şi financiară nu va afecta turismul românesc anul viitor

Criza economică şi financiară internaţională nu va afecta anul viitor turismul românesc, în condiţiile în care turiştii români vor prefera vacanţele de scurtă durată, iar cei din ţările vecine vor continua să vină în România, a declarat secretarul de stat în Ministerul pentru IMM, Lucia Morariu.

"Până la sfârşitul acestui an nu cred că vom înregistra diferenţe semnificative faţă de cifrele la care ne aşteptăm, respectiv o creştere de 5-6 la sută a circulaţiei turistice în România. Cu prudenţă, nici anul viitor nu se vor întâmpla din punctul de vedere al circulaţiei turistice lucruri extraordinare, în condiţiile în care principalele pieţe-sursă de turişti pentru România sunt cele din Europa", a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, secretar de stat în Ministerul pentru IMM, Comerţ şi Turism, Lucia Morariu.

Aceasta este de părere că în cursul anului viitor, călătoriile pe continent, la distanţă nu foarte mare, vor creşte ca şi pondere în ansamblul călătoriilor turiştilor din UE, care sunt principalii turişti pentru ţara noastră.

"Poate că vom asista şi la o creştere a turiştilor care vin din ţările vecine, care ar fi o tendinţă logică în actualul context, iar în ceea ce ne priveşte pe noi, turiştii români reprezintă 85 la sută dintre cei care asigură circulaţia turistică între graniţele ţării. Cred că acele vacanţe scurte sau alternative petrecute în România nu numai că nu se vor împuţina, ci se vor înmulţi", a spus secretarul de stat.

Lucia Morariu a explicat că litoralul românesc şi-a completat scăderea de turişti care preferau vacanţe lungi, prin vacanţe de scurtă durată.

"Şi am avut vacanţele de week-end, sau de joi până luni, care au asigurat creşterea de turişti pe litoral. Acelaşi lucru se întâmplă în toată ţara, pe Valea Prahovei, de exemplu, sau cu pensiunile din alte zone", a afirmat Morariu, care şi-a exprimat speranţa ca în România criza financiară să fie ţinută sub control de BNR.

Morariu crede că dezvoltarea imobiliară va fi înlocuită de industria turistică în perioada următoare.

"După ce nebunia imobiliară se va sfârşi, marii investitori se vor orienta spre turism, pentru că hotelurile sunt utile în orice perioadă, pentru că această industrie este una stabilă şi suficient de profitabilă pe termen lung", a adăugat secretarul de stat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucia Morariu: Criza economică şi financiară nu va afecta turismul românesc anul viitor.
 Vizualizări articol: 350 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lucia Morariu: Criza economică şi financiară nu va afecta turismul românesc anul viitor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei