Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 oct 2008 - Anul XIII, nr. 254 (3935)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Finanţare de 53 mil. euro prin POR

Primele cinci contracte din Programul Operaţional Regional (POR) din Regiunea Vest, cu o valoare totală de 191,16 milioane lei (peste 53 milioane euro), au fost semnate luni, la Timişoara, fondurile fiind destinate reabilitării a peste 90 de kilometri de drumuri.

Cele cinci contracte au fost semnate de Ministerul Dezvoltării cu reprezentanţi ai Consiliului Judeţean (CJ) Arad, CJ Timiş, CJ Hunedoara şi ai primăriei oraşului Ineu, se arată într-un comunicat al ministerului.

"În momentul de faţă sunt depuse proiecte în valoare de 2,2 miliarde euro din care am contractat deja proiecte în valoare de 269,3 milioane de euro. Până la sfârşitul anului se vor încheia contracte cu o valoare de peste 800 milioane de euro", a declarat, în comunicat, ministrul Dezvoltării, Laszlo Borbely.

Cele cinci contracte se înscriu în domeniul de intervenţie 2.1 Reabilitarea şi Modernizarea Reţelei de Drumuri Judeţene, Străzi Urbane - inclusiv Construcţia/Reabilitarea şoselelor de centură.

Prin POR, Uniunea Europeană va sprijini în perioada 2007-2013 dezvoltarea urbană, reabilitarea drumurilor judeţene şi a străzilor urbane, modernizarea infrastructurii serviciilor sociale, de sănătate, pentru situaţii de urgenţă şi a celei educaţionale, dezvoltarea mediului de afaceri regional şi local, valorificarea patrimoniului cultural şi promovarea potenţialului turistic al României.

Bugetul total al POR este de circa 4,4 miliarde euro pentru perioada 2007-2013. Finanţarea programului este realizată în proporţie de 84% din fonduri UE şi restul din fonduri naţionale

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Finanţare de 53 mil. euro prin POR.
 Vizualizări articol: 321 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Finanţare de 53 mil. euro prin POR0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei