Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 oct 2008 - Anul XIII, nr. 253 (3934)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacţie

Angajaţii Dacia se aşteptau la măsura întreruperii activităţii uzinei, afirmă liderul sindical

Angajaţii de la Dacia Mioveni au fost înştiinţaţi despre întreruperea activităţii uzinei timp de patru zile, iar decizia nu îi sperie întrucât se aşteptau la o asemenea măsură în contextul actualei crize economice mondiale, a declarat liderul sindical Nicolae Pavelescu.

"Există poate o îngrijorare, dar în nici un caz disperare, oamenii îşi fac probleme pentru soarta industriei de autoturisme, au văzut ce s-a întâmplat peste tot şi erau conştienţi că anumite repercusiuni ale crizei mondiale vor ajunge şi la noi. Situaţia este calmă, iar noi înţelegem situaţia obiectivă, probabil va mai urma şi în decembrie o situaţie asemănătoare cu cea din noiembrie, o înţelegem şi nu se pune problema unor proteste sindicale în niciun caz", a declarat Nicolae Pavelescu, liderul Sindicatul Automobile Dacia (SAD), citat de corespondentul MEDIAFAX.

Sindicaliştii de la Dacia susţin că mişcările de protest sunt inoportune în acest moment deoarece măsurile luate de patronat sunt o consecinţă obiectivă a crizei financiare şi sunt pregătiţi să negocieze cu reprezentanţii conducerii toate măsurile economico-sociale care decurg din această situaţie.

Potrivit unui comunicat al Dacia, remis, vineri, producătorul auto va întrerupe producţia la uzina de la Mioveni în zilele de 30 şi 31 octombrie, precum şi în 13 şi 14 noiembrie, pentru a adapta programul de fabricaţie la cererea comercială.

"Fabricaţia de piese de schimb, activitatea anumitor sectoare ale Uzinei Mecanice, cea a centrului CKD (pachete de piese destinate exportului şi asamblării în alte uzine - n.r.), precum şi expediţiile de vehicule vor continua fără întrerupere", se arată în comunicatul Dacia.

În ianuarie 2008, uzina de la Mioveni a ajuns la o cadenţă de 1.300 de vehicule pe zi, nivel maxim pentru istoria uzinei. Având în vedere cadenţa comunicată de Dacia, întreruperea producţiei în cele patru zile înseamnă un minus de 5.200 de unităţi din totalul de 310.000 de unităţi planificate pentru acest an.

La uzina de la Mioveni activitatea a mai fost întreruptă timp de trei săptămâni, în lunile martie-aprilie, din cauza unei greve a angajaţilor. Renault-Dacia nu a comunicat numărul de unităţi pe care nu le-a fabricat din această cauză, însă a precizat că pierderile s-au ridicat la 13 milioane de euro. De asemenea, imediat după încheierea grevei, directorul de comunicare al producătorului auto, Liviu Ion, a declarat, pentru MEDIAFAX, că obiectivele pentru 2008 vor fi îndeplinite, producţia din perioada grevei urmând să fie recuperată în decursul anului.

Veniturile Dacia au crescut cu 24,5% anul trecut, de la 5,78 miliarde lei (1,63 miliarde euro) la 7,2 miliarde lei (2,15 miliarde euro).

În acelaşi timp, profitul net al companiei a urcat cu 17,2%, de la 377,27 milioane lei (107 milioane euro) la 442,34 milioane lei (132,54 milioane euro).

De asemenea, pentru aceleaşi perioade de raportare, cifra de afaceri a Dacia a urcat cu 24,8%, de la 5,55 miliarde lei (1,57 miliarde euro) la 6,93 miliarde lei (2,07 miliarde euro).

În primele nouă luni ale acestui an, Dacia a vândut 194.165 automobile, în creştere cu 17% faţă de perioada similară a anului trecut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angajaţii Dacia se aşteptau la măsura întreruperii activităţii uzinei, afirmă liderul sindical.
 Vizualizări articol: 505 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Angajaţii Dacia se aşteptau la măsura întreruperii activităţii uzinei, afirmă liderul sindical0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei