Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 oct 2008 - Anul XIII, nr. 247 (3928)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

The Times:

Marea Britanie s-ar putea confrunta cu o criză mai gravă decât crahul din anii 1990

Marea Britanie s-ar putea confrunta cu o criză mai gravă decât crahul din anii 1990, în contextul în care, până în 2010, peste două milioane de britanici vor deţine locuinţe a căror valoare va fi mai mică decât cea a creditelor contractate pentru achiziţia acestora, potrivit The Times.

Peste 60.000 de proprietari de locuinţe întră lunar în situaţie de "negative equity", din cauza prăbuşirii preţurilor locuinţelor.

Potrivit teoriei economice, termenul de "negative equity" (capital propriu negativ) desemnează situaţia în care creditul contractat pentru plata unui activ depăşeşte valoarea acestuia. Această situaţie rezultă în principal după ce valoarea activului scade după ce a fost achiziţionat.

Peste două milioane de gospodării se vor afla în această situaţie până în 2010, având în vedere trendul actual, ceea ce înseamnă că actuala criză va fi mai gravă decât cel mai recent declin al pieţei imobiliare, când 1,8 milioane de persoane au fost afectate.

 

Sute de mii de familii, forţate să-şi schimbe locuinţele

Un nou raport al agenţiei de evaluare financiară Standard & Poor’s coincide cu dovezile că băncile pun sechestru asupra a tot mai multe locuinţe, ale căror proprietari nu şi-au mai putut permite să plătească ratele la creditele ipotecare contractate. Acesta este un nou semnal că criza financiară afectează în prezent economia reală, întrucât sute de mii de familii se confruntă cu pericolul de a fi forţate să-şi schimbe locuinţele, ale căror valori au scăzut sub suma creditului ipotecar contractat.

Standard & Poor’s a calculat că 335.000 de locuinţe vor valora, până la finele lunii octombrie, mai puţin decât creditele ipotecare contractate pentru achiziţia acestora.

Tot mai mulţi britanici se tem că băncile ar putea să deţină din nou multe proprietăţi. Numărul punerilor sub sechestru a crescut în primele şase luni cu 40% faţă de semestrul precedent, la 19.000. Indicatorul ar putea ajunge la 26.000 de proprietăţi în a doua jumătate a anului.

Economiştii anticipează că preţurile locuinţelor vor scădea cu maxim 35% până în 2010, comparativ cu un declin de doar 20% înregistrat la începutul anilor 1990.

 

Program de măsuri

Premierul Marii Britanii, Gordon Brown, intenţionează să anunţe un program de măsuri publice similar celor din anii 1930, care include cheltuirea a miliarde de lire pentru construcţia de noi şcoli, locuinţe şi pentru proiecte de transport.

Planul ambiţios al lui Brown are ca model programul New Deal al fostului preşedinte american Franklin Roosevelt, care a ajutat SUA să iasă din Marea Depresiune.

"Nu ne putem permite riscul de a ne confrunta cu prăbuşirea totală a industriei construcţiilor", potrivit unei surse din guvernul britanic.

Detaliile legate de noile măsuri publice ale premierului britanic ar putea fi anunţate în raportul privind bugetul, din luna noiembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marea Britanie s-ar putea confrunta cu o criză mai gravă decât crahul din anii 1990.
 Vizualizări articol: 446 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marea Britanie s-ar putea confrunta cu o criză mai gravă decât crahul din anii 19900.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei