Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 oct 2008 - Anul XIII, nr. 247 (3928)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Economia Spaniei ar putea intra în recesiune în 2009, potrivit premierului spaniol

Economia Spaniei ar trebui să revină pe creştere în a doua jumătate a anului 2009, dar va intra în recesiune anul viitor dacă economia mondială va înregistra acelaşi trend, a declarat, ieri, premierul spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero, citat de Reuters.

"Consider că în a doua jumătate a anului viitor vom avea deja creştere trimestrială a activităţii economice, raportându-ne la intervalul de trei luni precedent, deşi acest lucru nu înseamnă că vom avea un avans anual. Dacă vom avea o recesiune a economiei mondiale, în mod logic vom fi în recesiune", a afirmat Zapatero, într-un interviu pentru ziarul local Publico.

Rata şomajului în Spania a ajuns la cel mai ridicat nivel din zona euro, după ce boom-ul pieţei locuinţelor, care a durat două decenii, s-a prăbuşit concomitent cu declanşarea crizei sectorului global de creditare.

Firmele şi gospodăriile au realizat credite masive pentru a finanţa expansiunea sectorului imobiliar, iar Banca Naţională a Spaniei a anunţat că rata împrumuturilor neperformante va continua să avanseze, după ce s-a triplat într-un an şi a atins maximul ultimului deceniu în luna august.

Guvernul a anunţat că economia spaniolă a stagnat în trimestrul al treilea şi a menţinut estimările privind un avans anual de 1,6% în 2008 şi de 1% în 2009. Economia Spaniei a înregistrat în 2007 o creştere de 3,7%.

Comisia Europeană anticipează că economia spaniolă va intra în recesiune până la finele anului, iar Fondul Monetar Internaţional previzionează că se va contracta cu 0,2% în 2009.

"Ne aşteaptă un an de muncă foarte intensă pentru a ne asigura că economia îşi reia trendul de creştere. Revenirea va necesita timp şi efort", a afirmat Zapatero.

Premierul a afirmat că economia a fost afectată în mod semnificativ de limitarea creditării, deşi condiţiile de pe piaţa financiară încep să se îmbunătăţească.

Spania nu va oferi fonduri publice, aşa cum prevede regulamentul Uniunii Europene, dar va găsi alte modalităţi pentru a ajuta firmele, a continuat oficialul spaniol.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Economia Spaniei ar putea intra în recesiune în 2009, potrivit premierului spaniol.
 Vizualizări articol: 488 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Economia Spaniei ar putea intra în recesiune în 2009, potrivit premierului spaniol0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei