Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 oct 2008 - Anul XIII, nr. 245 (3926)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cursul coboară la 3,7752 lei/euro

Leul se menţine pe o uşoară creştere în raport cu euro la jumătatea şedinţei, trend regăsit şi în evoluţia valutelor din regiune, iar Banca Naţională a României (BNR) a publicat o rată de referinţă de 3,7752 lei/euro, în scădere cu 1,17 bani comparativ cu nivelul de miercuri.

"Volumele transferate sunt normale, însă piaţa duce lipsă de lei", a spus un dealer.

Moneda naţională a atins un minim de 3,7460 unităţi în raport cu euro în jurul orei 12:00, creşterea leului fiind susţinută de ratele ridicate ale dobânzilor din piaţa monetară şi de sentimentul pozitiv pe toate valutele emergente.

Ratele dobânzilor afişate, ieri, de băncile comerciale sunt de 16,53-28,31% pentru depozitele atrase pe o zi şi de 16,56-28,25% pentru cele cu scadenţa la o săptămână.

"Decizia Băncii Centrale Europeane (BCE) de a împrumuta banca centrală a Ungariei cu până la cinci miliarde de euro pentru a asigura lichidităţi pe pieţele valutare a generat aprecierea tuturor valutelor emergente. Creşterea leului mai este susţinută şi de dobânzile ridicate de pe piaţa monetară locală", afirmat alt dealer.

Primele tranzacţii de ieri s-au perfectat la 3,8400-3,8450 lei/euro, în creştere faţă de nivelul de la închiderea din ziua precedentă, de 3,8040 - 3,8070 lei/euro.

Interesul pentru moneda naţională a coborât cursul de schimb până la un minim de 3,7460 lei/euro. La ora 13:10, cotaţiile se situau la 3,7770-3,7800 lei/euro.

Rata de referinţă afişată miercuri de BNR a urcat cu 1,92 bani, la 3,7869 lei/euro.

 

Bursa, în stagnare

Acţiunile listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au recuperat aproape toată pierderea înregistrată la nivelul preţurilor în prima parte a zilei, la finalul şedinţei fiind consemnată o scădere medie nesemnificativă, de 0,56%, cea mai redusă din pieţele emergente europene la ora 16:30.

După un început dezastruos, când cotaţiile s-au prăbuşit în medie cu 7%, Bursa şi-a temperat declinul şi indicele general a ajuns la un nivel cu numai 3% sub valoarea de la finalul şedinţei de miercuri, unde s-a menţinut până în jurul orei 15:30. De la acest moment piaţa şi-a accelerat trendul de revenire.

La finalul şedinţei de la Bucureşti, marile pieţe europene erau în coborâre cu până la 2,9%, iar bursele emergente din Europa înregistrau scăderi cuprinse între 3% şi 5,9%.

"În deschidere preţul acţiunilor a scăzut destul de mult, bursa de la Bucureşti aliniindu-se la evoluţia pieţelor externe, în principal la cea a bursei de la New York. Ulterior, cotaţiile au început să recupereze din pierderi, ca urmare a corelării cu pieţele pieţele externe. Contractele futures tranzacţionate la New York au revenit pe creştere uşoară, ceea ce a dus la o diminuare a scăderilor pe pieţele europene şi implicit şi a Bursei locale", a declarat Gabriel Morariu, broker la BT Securities.

Căderea de dimineaţă s-a resimţit cel mai puternic în sectorul SIF, cu un minus al preţurilor de 12%, chiar din deschidere, procesul de recuperare fiind mai lent faţă de restul pieţei. După o oră, acţiunile societăţilor de investiţii aveau încă o scădere de 7%.

În a doua parte a şedinţei, revenirea pieţei a fost urmată şi de acţiunile SIF, care pentru scurt timp au urcat cu 2,87% peste referinţă, la ora 16:15, iar ultimele operaţiuni au fost realizate la preţuri în medie cu 0,44% mai jos faţă de ziua anterioară.

La finalul zilei, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a fost în staţionare, deşi imediat după deschidere cotaţiile au căzut cu 7,62%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cursul coboară la 3,7752 lei/euro.
 Vizualizări articol: 551 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cursul coboară la 3,7752 lei/euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei