Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 oct 2008 - Anul XIII, nr. 244 (3925)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bursa a revenit pe scădere, după două zile de creşteri puternice

Bursa a revenit pe scădere, cu 6,17% în şedinţa de ieri, după două zile consecutive de creşteri puternice, iar acţiunile celor cinci SIF-uri au înregistrat cea mai severă corecţie, de 9,2%, într-o piaţă volatilă şi dominată de ordinele de vânzare.

Media pieţei a crescut în şedinţele de luni şi marţi cu 20,37%, recuperând o parte din declinul sever, de 26,86%, înregistrat în săptămâna 6 - 10 octombrie.

Piaţa a deschis ziua cu preţuri în scădere medie cu 1,15% faţă de nivelul de referinţă, însă după ora 10:50, ordinele de vânzare au depăşit cu mult cererea de acţiuni şi, în consecinţă, cotaţiile şi-au amplificat scăderea, la peste 3%. Punctul minim al indicelui BET-C a fost atins la ora 15:40, când acţiunile au fost cu 6,38% mai jos faţă de referinţă.

Ultimele operaţiuni cu cele mai lichide zece acţiuni au fost realizate la cotaţii în medie cu 5,38% sub referinţă. Indicele BET a scăzut încă de la deschidere cu 1,73%, însă punctul critic a fost înregistrat tot în apropierea orei 16:00, când media cotaţiilor a avut cel mai redus nivel, respectiv în coborâre cu 5,55%.

Atât declinul indicelui general al Bursei, cât şi al indicelui BET au fost amplificate de evoluţia acţiunilor Petrom, care au încheiat ziua cu o corecţie de 11,11%. Titlurile companiei petroliere reprezintă 18,01% din BET-C, iar în calculul indicelui BET au o pondere de 17,52%. Ultimele operaţiuni cu acţiunile Petrom au fost efectuate la 0,24 lei, iar schimburile au cumulat 2,2 milioane lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bursa a revenit pe scădere, după două zile de creşteri puternice.
 Vizualizări articol: 232 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bursa a revenit pe scădere, după două zile de creşteri puternice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei