Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 oct 2008 - Anul XIII, nr. 244 (3925)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

77% din acţiunile Rarăul Câmpulung Moldovenesc, cumpărate de Albalact

Albalact Alba Iulia a cumpărat 77% din acţiunile firmei Rarăul Câmpulung Moldovenesc, achiziţie prin care producătorul de lactate din Alba Iulia intră pe segmentul brânzeturilor, a anunţat, ieri, compania, fără să precizeze valoarea tranzacţiei.

"Albalact a semnat achiziţia pachetului de 77% din acţiunile Rarăul Câmpulung Moldovenesc pentru intrarea pe categoria brânzeturilor. Rarăul este o societate românească modernizată care comercializează produse tradiţionale precum brânzeturi, unt, lapte bătut şi lapte praf", se arată într-un comunicat al Albalact.

Compania intenţionează sa investească peste două milioane de euro pentru creşterea producţiei de brânzeturi în fabrica Rarăul. Albalact anunţase iniţial că intenţionează să construiască o unitate de producţie proprie pentru a intra pe segmentul brânzeturilor.

"Aşa cum am mai spus, pe piaţa românească a lactatelor există încă multe oportunităţi de expansiune, chiar dacă au intrat mulţi jucători noi în ultimul an. (...) Planurile noastre iniţiale au fost acelea de a construi încă o fabrică nouă pentru producţia de brânzeturi. Dar, după experienţa proiectului greenfield de la Oiejdea, care a presupus mult timp, depăşirea bugetului iniţial de investiţii şi costuri operaţionale mari pentru pornirea fabricii, am decis că cea mai bună şi înţeleaptă strategie pentru demararea producţiei de brânzeturi şi expansiunea în piaţă este o achiziţie locală", a declarat, în comunicat, preşedintele Albalact, Raul Ciurtin.

Compania arată că a ales firma Rarăul întrucât activează de peste 40 de ani în industria lactatelor şi a realizat investiţii în modernizare şi acreditare.

"În plus, societatea Rarăul se află în Bucovina, într-unul dintre cele mai importante bazine de lapte materie primă din ţară, ceea ce este foarte important pentru dezvoltarea unei producţii de calitate. (...) Odată cu intrarea în această zonă vom acorda o mai mare importanţă şi distribuţiei de produse din estul ţării", a mai spus Ciurtin.

Rarăul a fost privatizată în 1994 prin metoda MEBO şi a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 16,18 milioane lei, în timp ce profitul net a fost de aproape 440.000 lei. Firma este specializată în producţia de brânzeturi, inclusiv produse tradiţionale tip caşcaval, caş şi urdă, precum şi în producţia de lapte praf, unt şi produse proaspete tip smântână, iaurt, lapte bătut şi lapte pentru consum.

Albalact este pe locul patru în topul producătorilor de lactate, potrivit firmei care produce peste 60 de sortimente de lactate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 77% din acţiunile Rarăul Câmpulung Moldovenesc, cumpărate de Albalact.
 Vizualizări articol: 584 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
77% din acţiunile Rarăul Câmpulung Moldovenesc, cumpărate de Albalact0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei