Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 aug 2008 - Anul XIII, nr. 194 (3875)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Daunele auto au ajuns la circa 90% din indemnizaţiile pe asigurări generale

Ponderea daunelor aferente poliţelor auto (RCA şi Casco) în totalul indemnizaţiilor plătite în primul semestru pentru asigurările generale a avansat cu 10,5 puncte procentuale, la 89,6%, totalizând 1,69 miliarde de lei, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).

Valoarea daunelor achitate de companiile de profil pentru toate clasele de asigurări generale a fost de 1,889 miliarde de lei în primele şase luni ale acestui an, în creştere cu 24,1% faţă de perioada ianuarie-iunie 2007.

Pentru asigurările de mijloace de transport terestru, altele decât cele feroviare (clasa III, Casco), indemnizaţiile au însumat 1,13 miliarde de lei, adică 59,9% din totalul daunelor achitate şi în creştere cu 6,6 puncte procentuale faţă de primul semestru al anului 2007. Faţă de prima jumătate a anului 2007, daunele aferente clasei III au crescut cu 39,49%.

În cazul poliţelor de răspundere civilă a autovehiculelor (clasa X), cunoscute şi sub denumirea de RCA, asigurătorii au plătit daune de 561,68 milioane de lei, reprezentând 29,7% din suma totală a indemnizaţiilor. Comparativ cu primul semestru al anului precedent, daunele RCA au urcat 42,85%, iar ponderea cu 3,9 puncte procentuale.

Potrivit datelor CSA, cea mai importantă majorare a volumului de daune s-a înregistrat în cazul asigurărilor de mijloace de transport aerian (clasa V), respectiv 758,36%, la 25,15 milioane de lei. În acest caz, ponderea a avansat cu mai mult de un punct procentual, la 1,3%. În prima parte a anului, Astra a achitat integral despăgubirea, în valoare de zece milioane dolari, pentru dauna produsă prin avarierea unei aeronave Tarom, la 30 decembrie 2007, pe aeroportul Henri Coandă.

Asigurările de credite (clasa XIV) au consemnat cea importantă reducere a ponderii în structura daunelor plătite pe segmentul asigurărilor generale, de la 16,1% la finele lunii iunie 2007 la 3,9%, în urma diminuării cu 69,6% a volumului de indemnizaţii plătite, la 74,5 milioane de lei.

Pe ansamblul pieţei, indemnizaţiile plătite pentru asigurări generale au ajuns la o pondere de 94,9%, în urcare cu 0,5 puncte procentuale faţă de iunie 2007.

În prima parte a anului, sumele plătite de asigurători ca indemnizaţii pentru poliţele de viaţă au crescut cu 13,5%, la 101,5 milioane de lei, iar ponderea a scăzut de la 5,6% la 5,1%.

Totalul indemnizaţiilor pentru asigurări generale şi de viaţă s-a ridicat, în prima jumătate a anului, la 1,99 miliarde de lei, cu 23,55% peste nivelul consemnat în intervalul ianuarie-iunie 2007.

Veniturile din subscrieri ale companiilor de asigurare au urcat cu 22,3% în primele şase luni, la 4,42 miliarde de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Daunele auto au ajuns la circa 90% din indemnizaţiile pe asigurări generale.
 Vizualizări articol: 291 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Daunele auto au ajuns la circa 90% din indemnizaţiile pe asigurări generale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei