Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 aug 2008 - Anul XIII, nr. 185 (3866)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bani de la UE pentru refacerea infrastructurii afectate

Europarlamentarul PDL Monica Iacob Ridzi a declarat că România ar putea obţine din fondul de solidaritate al UE întreaga sumă de care are nevoie pentru reabilitarea infrastructurii în judeţele afectate de inundaţii, însă este nevoie ca Parlamentul să înainteze o solicitare în acest sens CE.

"Guvernul României trebuie să solicite în cel mult zece săptămâni de la producerea pagubelor sprijinul Comisiei Europene pentru refacerea infrastructurii în judeţele afectate de inundaţii. În anul 2005, România a obţinut 71,5 milioane de euro din fondul de solidaritate al Uniunii Europene. Cred că acum ar putea obţine suma integrală de care are nevoie pentru reabilitarea de drumuri şi poduri, refacerea infrastructurii feroviare, realizarea în regim de urgenţă de îndiguiri, consolidarea de albii de râuri. Numai în judeţul Suceava este nevoie de 166 de milioane de euro pentru refacerea infrastructurii", a afirmat, ieri, europarlamentarul Monica Iacob Ridzi.

Potrivit europarlamentarului, Comisia Europeană are nevoie de avizul favorabil al Parlamentului UE şi pentru a-l obţine va înainta un raport.

"Comisia Europeană va face un raport în urma solicitării Guvernului României care va fi înaintat Parlamentului European şi care va fi discutat în principal în comisia de buget din care fac eu parte. Voi face tot posibilul ca avizul să fie favorabil. Sper ca Guvernul României să înainteze cât mai repede solicitarea pentru ca în septembrie să se discute deja în plenul Parlamentului European", a adăugat Ridzi.

Europarlamentarul PDL susţine că Grecia a obţinut, anul trecut, de la UE, sume importante de bani pentru refacerea infrastructurii afectate de dezastrele provocate de incendii. Ridzi a spus că banii obţinuţi, care nu sunt cheltuiţi într-un an de la virarea sumelor, trebuie returnaţi, iar cheltuirea sumelor va fi atent monitorizată de reprezentanţii UE.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bani de la UE pentru refacerea infrastructurii afectate.
 Vizualizări articol: 326 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bani de la UE pentru refacerea infrastructurii afectate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei