Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 aug 2008 - Anul XIII, nr. 184 (3865)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Amenzi ANPC de peste 600.000 de lei, la firmele de pe litoral

Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au verificat 448 de operatori economici din staţiunile de pe litoral, dintre care 262 au fost sancţionaţi cu amenzi contravenţionale, în valoare de peste 600.000 de lei.

Inspectorii au constatat abateri de la legislaţia în domeniul protecţiei consumatorilor la produse în valoare de 39.540 de lei, au oprit definitiv de la comercializare produse în valoare de 3.087 de lei, fiind înregistrate, la sediile de Comandamentului Litoral – Delta Dunării 2008, 277 de reclamaţii, potrivit unui comunicat al ANPC.

Turiştii prezenţi pe litoral în această perioadă au reclamat starea aşternuturilor şi curăţenia camerelor, în general, accesul contra – cost la piscina hotelului în care erau cazaţi, nemenţionarea în listele de meniu a gramajelor pe porţii şi prestarea serviciilor de agrement, respectiv faptul că nu au primit toate informaţiile la închirierea unui ski-jet sau motoscuter.

De asemenea, au fost semnalate cazuri de rezervări de camere neoperate, turistul ajuns în staţiune fiind nevoit să caute altă cazare. Un alt aspect reclamat este publicitatea falsă, făcută pe un site de internet, în legătură cu locurile de cazare şi costul acestora, clientul fiind indus în eroare.

"Problemele semnalate de turişti vor fi analizate în primul rând, astfel încât nemulţumirile acestora să fie înlăturate, iar concediul pe care l-au plătit să se desfăşoare fără alte incidente", a afirmat preşedintele ANPC, Dan Vlaicu.

Inspectorii au descoperit că, în unele camere pregătite să primească turişti, saltelele şi aşternuturile erau degradate, certificatul de clasificare nu era vizat la zi, iar brevetul de turism nu era afişat la loc vizibil, erau utilizate, în serviciile de alimentaţie publică, materii prime expirate, nu se respectau condiţiile de depozitare a loturilor de materii prime sau a preparatelor culinare.

De asemenea, reprezentanţii ANPC au constatat că trei din cele zece scutere de apă deţinute de un operator economic din Mamaia aveau verificarea tehnică expirată, astfel că au oprit temporar folosirea acestora.

Comandamentul Litoral – Delta Dunării 2008 coordonează activitatea de control prin birourile organizate la Mamaia, Costineşti şi Neptun şi, pentru zona Deltei, la Tulcea şi Sulina.

În zona Deltei Dunării, inspectorii ANPC au verificat 156 de operatori economici, aplicând 66 de amenzi contravenţionale, în valoare de 122.550 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi ANPC de peste 600.000 de lei, la firmele de pe litoral.
 Vizualizări articol: 410 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amenzi ANPC de peste 600.000 de lei, la firmele de pe litoral0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei