Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 aug 2008 - Anul XIII, nr. 182 (3863)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şomajul a atins maximul ultimilor zece ani în Spania

Şomajul a atins, în luna iulie, maximul ultimilor zece ani în Spania, după concedieri masive în sectorul construcţiilor, indicele climatului economic s-a plasat la un minim record, iar ministrul Economiei, Pedro Solbes, nu a eliminat perspectiva unei recesiuni, transmite Reuters.

Numărul de şomeri înregistraţi în Spania a crescut cu 36.492 în iulie, la 2,43 milioane de persoane, avans alimentat, în principal, de prăbuşirea sectorului construcţiilor. Două treimi din concedierile aferente lunii iulie au fost operate de firme de construcţii.

Creşterea şomajului a atins, astfel, cel mai ridicat nivel din aprilie 1998 şi a afectat serios indicele încrederii în economie, care a ajuns la un record negativ istoric, anunţând un declin puternic al cheltuielilor de consum, potrivit datelor autorităţilor.

Statul iberic a trecut, astfel, în mai puţin de un an, de la piaţa cu cea mai rapidă creştere a numărului de locuri de muncă la statul cu a doua rată a şomajului din Uniunea Europeană, după Slovacia.

A patra mare economie a blocului comunitar, Spania este lovită de un cumul de factori, deoarece colapsul sectorului rezidenţial local a coincis cu criza globală a creditelor şi avansul record al preţului petrolului.

Ministrul Economiei, Pedro Solbes, a declarat că o recesiune este posibilă, chiar începând cu sfârşitul acestui an, însă Spania trebuie să evite primul declin de acest fel din 1993.

"Trimestrul al patrulea ar putea prezenta dificultăţi, funcţie de cum evoluează lucrurile. O recesiune înseamnă două trimestre consecutive de declin. Nu poţi elimina nicio posibilitate, însă nu credem că aceasta este ipoteza după care să ne ghidăm", a arătat oficialul, într-un interviu pentru postul naţional de radio.

Totodată, vânzările retail au înregistrat o scădere istorică în iulie pe piaţa spaniolă, din cauza reducerii nivelului de încredere în economie, inflaţiei care a atins recordul ultimilor 13 ani şi primei scăderi trimestriale a preţurilor caselor din ultimii zece ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şomajul a atins maximul ultimilor zece ani în Spania.
 Vizualizări articol: 427 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şomajul a atins maximul ultimilor zece ani în Spania0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei