Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 iul 2008 - Anul XIII, nr. 177 (3858)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Supravegherea specială a administratorilor de pensii, cel mult şase luni

Instituirea supravegherii speciale a administratorilor fondurilor de pensii facultative (Pilonul III) se va face pe o perioadă de cel mult şase luni şi va fi pusă în aplicare de un consiliu format din minim trei specialişti din cadrul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Autoritatea de reglementare în domeniu a lansat, săptămâna trecută, spre dezbatere publică, proiectul normei privind instituirea supravegherii speciale a administratorilor fondurilor de pensii facultative.

Proiectul stabileşte reguli privind procedura şi condiţiile de instituire şi de încetare a măsurii de supraveghere specială, respectiv de desemnare a Consiliului de supraveghere specială şi atribuţiile acestuia.

Viitorul act normativ are ca scop protejarea intereselor participanţilor sau a beneficiarilor fondurile de pensii facultative.

"Dacă se constată deficienţe care nu impun retragerea autorizaţiei administratorului sau fondului de pensii facultative, CSSPP, prin proiectul de normă privind instituirea supravegherii speciale a administratorilor fondurilor de pensii facultative, doreşte limitarea riscurilor şi asigurarea redresării fondului de pensii facultative", se arată într-un comunicat.

Potrivit proiectului de act normativ, măsura supravegherii speciale se face pe o perioadă de cel mult şase luni, CSSPP putând dispune prelungirea termenului o singură dată, pe o perioadă ce nu poate depăşi şase luni.

Atribuţiile consiliului de supraveghere specială se stabilesc de către CSSPP prin decizia de instituire a măsurii supravegherii speciale şi se referă, în principal, la urmărirea modului în care conducătorii administratorului acţionează pentru elaborarea planului de remediere a deficienţelor, elaborarea raportului privind planul de remediere a deficienţelor şi urmărirea modului în care conducătorii administratorului aplică planul de remediere a deficienţelor aprobat de către autoritatea de reglementare.

De asemenea, în atribuţiile consiliului intră suspendarea sau desfiinţarea unor acte de decizie ale organelor statutare ale administratorului, contrare planului de remediere aprobat de către Comisie, legislaţiei în vigoare sau care conduc la deteriorarea situaţiei financiare a fondului de pensii facultative şi/sau a administratorului, precum şi formularea de solicitări scrise către administrator privind îmbunătăţirea structurii de conducere a acestuia.

Pe piaţa pensiilor facultative îşi desfăşoară activitatea ING Asigurări de Viaţă (două fonduri), Allianz-Ţiriac Pensii (două fonduri), Aviva Asigurări de Viaţă (un fond), BCR Asigurări de Viaţă (un fond) şi OTP Garancia Asigurări (un fond). Mai sunt autorizate pe acest segment de piaţă şi Raiffeisen Asset Management, care va lansa fondul Raiffeisen Acumulare, şi Asirom-Concordia.

Valoarea totală a activelor nete ale fondurilor de pensii facultative (pilonul III) a atins 40,14 milioane de lei la finele lunii iunie, în creştere cu 16,25% faţă de 31 mai, potrivit datelor CSSPP.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Supravegherea specială a administratorilor de pensii, cel mult şase luni.
 Vizualizări articol: 468 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Supravegherea specială a administratorilor de pensii, cel mult şase luni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei