Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 iul 2008 - Anul XIII, nr. 174 (3855)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Doar salariul minim va fi majorat, nu şi prestaţiile sociale

Ministrul Muncii, Paul Păcuraru, a declarat, ieri, după semnarea acordului privind majorarea salariului minim, că prestaţiile sociale nu vor mai fi majorate în funcţie de salariul minim, acest lucru urmând să fie reglementat în cel mai scurt timp printr-un act normativ.

"Printr-un act normativ vom dezlega prestaţiile sociale de salariul minim garantat, acestea urmând să fie stabilite în funcţie de un indicator social de referinţă care va fi aprobat anual", a declarat ministrul Paul Păcuraru.

Demnitarul a precizat că valoarea prestaţiilor sociale va rămâne nemodificată în acest an, iar din 2009 acestea vor fi actualizate prin hotărâre de Guvern.

În prezent, drepturile care se acordă prin diverse acte normative, respectiv indemnizaţia de şomaj, sumele primite de către angajatori pentru încadrarea absolvenţilor, ucenicilor, elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţelor, precum şi a persoanelor în vârstă de peste 45 de ani sunt determinate în funcţie de salariul de bază minim brut pe ţară.

De asemenea, contribuţiile individuale pentru asigurările sociale de sănătate, respectiv ajutorul lunar rambursabil de care beneficiază persoanele lipsite de mijloace de existenţă sunt determinate tot în funcţie de salariul de bază minim brut pe ţară, precum şi contribuţiile de care beneficiază personalul neclerical.

Ministrul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, Paul Păcuraru a anunţat încă de anul trecut că instituţia pe care o conduce are în vedere modificarea unor acte normative astfel încât prestaţiile sociale să nu se mai acorde în funcţie de salariul minim, astfel încât să nu se mai creeze presiune pe buget.

La începutul lunii iulie, proiectul de modificare a fost finalizat şi supus în dezbatere publică. Prin proiectul de lege s-a propus ca indemnizaţia de şomaj, sumele primite de către angajatori pentru încadrarea absolvenţilor, ucenicilor, elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţelor şi a persoanelor în vârstă de peste 45 de ani să fie determinate în funcţie de indicatorul de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă, denumit indicator de referinţă, care este egal cu 500 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doar salariul minim va fi majorat, nu şi prestaţiile sociale.
 Vizualizări articol: 407 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doar salariul minim va fi majorat, nu şi prestaţiile sociale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei