Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 iul 2008 - Anul XIII, nr. 174 (3855)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Avansul creditării în zona euro, diminuat

Creşterea creditării în zona euro s-a situat în iunie la cel mai redus nivel din ianuarie 2006, după ce impactul evoluţiei economice a depăşit aşteptările specialiştilor, arată datele publicate, ieri, de Banca Centrală Europeană (BCE).

Economiştii au anunţat că o reducere la scară largă a disponibilităţilor financiare şi a creşterii creditării au micşorat presiunea asupra BCE de a majora dobânda de politică monetară.

"Evoluţia arată că politica monetară a BCE dă rezultate şi înseamnă că liderii instituţiei au un motiv mai puţin pentru o nouă majorare a dobânzii", a declarat economistul Holger Schmieding, de la Bank of America.

Inflaţia în zona euro este de 4%, mai mult decât dublul ţintei BCE, iar instituţia bancară a anunţat că datele pe care le deţine indică o perioadă lungă de presiuni inflaţioniste, din cauza cantităţii prea mari de bani din piaţă, raportat la nivelul creşterii economice, care poate conduce la o accelerare a creditarii.

O diminuare a avansului creditării este binevenită, rata de majorare a împrumuturilor acordate fiind prea ridicată comparativ cu alte perioade similare, a declarat Thorsten Polleit, economist la Barclays Capital.

"Avem o creştere a creditului de peste 10%, mult prea mare cu perioadele similare din ciclurile economice anterioare", a afirmat el, estimând "niveluri mai sănătoase", pentru rata de creştere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Avansul creditării în zona euro, diminuat.
 Vizualizări articol: 411 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Avansul creditării în zona euro, diminuat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei