Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 iul 2008 - Anul XIII, nr. 170 (3851)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 130.000 de turişti, pe litoral, în week-end

Numărul turiştilor care s-au aflat în acest week-end pe litoralul românesc a fost de peste 130.000, mai mult de 6.000 dintre aceştia fiind cetăţeni străini, a informat, luni, Poliţia Judeţeană Constanţa.

Astfel, conform IPJ Constanţa, în data de 20 iulie pe litoralul românesc se aflau 124.392 turişti români şi 6.127 de turişti străini.

Potrivit unei statistici prezentate, luni, de Inspectoratul de Poliţie al judeţului Constanţa, pe litoral au ajuns în week-end, oficial, peste 20.000 de turişti, care s-au cazat în structuri hoteliere şi li s-au adăugat celor aproximativ 110.000 de turişti care erau deja la mare.

Numărul acestora este însă cel puţin dublu, în condiţiile în care în statistici nu sunt incluşi şi turiştii cazaţi la particulari sau cei din campinguri, conform Poliţiei.

Comparativ cu anii trecuţi, numărul acestora este aproape dublu, în condiţiile în care, la 20 iulie 2007, în staţiunile de la Marea Neagră se aflau 82.954 turişti, iar la aceeaşi dată în 2006, 61.062.

 

Tinerii români, optimişti în privinţa dezvoltării economice

Tinerii din România sunt printre cei mai optimişti din Europa Centrală şi de Est în ceea ce priveşte perspectivele privind evoluţia economică şi socială personală în următorii ani, potrivit unui studiu al grupului UniCredit.

Întrebaţi despre evoluţia economică a ţării în următorii trei ani, tinerii români s-au arătat optimişti, indicele obţinut fiind de 56 de puncte, peste media celor 15 state incluse în studiu, de 49 de puncte.

Răspunsurile au fost evaluate pe o scară de la zero, nivel care indica păreri complet negative, la 100 de puncte, ceea ce arăta că răspunsurile au fost în totalitate pozitive.

Indicele obţinut de România a fost similar cu cel al Kazahstanului şi inferior celor din Polonia şi Serbia, cu 58 de puncte şi, respectiv, 57 de puncte.

Studiul UniCredit arată că, în cazul tuturor statelor analizate, tinerii cu vârste sub 30 de ani sunt mai optimişti decât cei cu vârste peste acest prag. Concluzia este aplicabilă şi României, astfel că indicele obţinut de tinerii sub 30 de ani a fost de 62 de puncte, valoare similară cu a sârbilor, dar în continuare sub nivelul polonezilor, de 66 de puncte.

Concluziile studiului arată că tinerii din Europa Centrală şi de Est au o perspectivă clar pozitivă asupra viitorului şi dau dovadă de un nivel ridicat de flexibilitate în ceea ce priveşte propria carieră şi gradul de mobilitate în acest sens. Tinerii apreciază oportunităţile oferite de o tot mai intensă internaţionalizare şi îşi doresc să lucreze în străinătate pentru a perioadă limitată de timp.

Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 15.000 de persoane din 15 ţări.

 

Electrica va majora capitalul social al filialelor de distribuţie

Compania de stat Electrica va majora cu 12 milioane euro capitalul social al fiecărei filiale proprii de distribuţie a energiei, pentru susţinerea programului de investiţii, a declarat, luni, directorul general al distribuitorului şi furnizorului de energie, Corneliu Stan.

Electrica deţine trei firme de distribuţie şi trei de furnizare a energiei, după ce a privatizat cinci filiale.

Compania este controlată de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, iar celălalt acţionar este Fondul Proprietatea.

Autorităţile intenţionează să includă Electrica într-o entitate energetică integrată, din care să mai facă parte Hidroelectrica şi două complexuri energetice din Oltenia, respectiv Turceni şi Rovinari.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 130.000 de turişti, pe litoral, în week-end.
 Vizualizări articol: 375 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 130.000 de turişti, pe litoral, în week-end0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei