Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 iul 2008 - Anul XIII, nr. 168 (3849)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Producătorii agricoli spun că reducerea accizei la motorină nu este suficient de mare

Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) consideră că suma alocată pentru reducerea accizei la motorina folosită în agricultură este insuficientă şi nu va determina scăderea semnificativă a preţului la combustibilul utilizat de fermieri.

"LAPAR îşi exprimă totala nemulţumire şi dezamăgire faţă de conţinutul comunicatului Ministerului Agriclturii din data de 17 iulie, referitor la reducerea accizei la motorina pentru agricultură. Suma alocată în acest scop este total insuficientă pentru a reduce, în mod semnificativ, preţul motorinei pentru agricultură, care la acest moment este cel mai mare din Europa", se arată într-un comunicat al Ligii.

Ministrul Agriculturii, Dacian Cioloş, a anunţat joi că acciza la motorina din agricultură va fi redusă cu 65 de bani pe litru, pentru o cantitate de 48 de litri la hectar, iar Guvernul a alocat o sumă de 100 de milioane de lei bugetului ministerului, pentru a compensa pierderea de venituri din reducerea accizei.

"Ştiu că agricultorii se aşteptau la o reducere mai semnificativă şi sper ca într-o etapă ulterioară să putem face o astfel de reducere mai importantă", a afirmat Cioloş.

LAPAR consideră că ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, nu şi-a respectat angajamentele faţă de agricultori atunci când a decis acest nivel al scăderii accizei.

"Procedând în acest fel, Ministerul Finanţelor, prin domnul ministru Varujan Vosganian, îşi manifestă, în continuare, dispreţul şi aroganţa faţă de agricultori, ignorând intenţionat înţelegerea intervenită la întâlnirea cu domnul prim ministru din data de 5 mai, de a prezenta în termen de o săptămână, în vederea negocierii, o variantă de reducere a preţului la motorină", se spune în comunicat.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Producătorii agricoli spun că reducerea accizei la motorină nu este suficient de mare.
 Vizualizări articol: 345 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Producătorii agricoli spun că reducerea accizei la motorină nu este suficient de mare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei