Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 iul 2008 - Anul XIII, nr. 167 (3848)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Producţia de cereale ar putea creşte în 2008 cu peste 90%

Producţia de cereale a României ar putea creşte în acest an cu peste 90%, la mai mult de 14 milioane tone, de la 7,3 milioane de tone în 2007, când seceta severă a afectat culturile, se arată într-un raport al companiei de analiză Strategie Grains din Franţa.

Porumbul are cea mai mare pondere, de circa 75%, în totalul cerealelor. Producţia de porumb s-ar putea dubla în acest an, la mai mult de opt milioane de tone, de la 3,53 milioane de tone în 2007, conform sursei citate.

Suprafaţa cultivată cu porumb este mai mare în acest an, totalizând 2,35 milioane de hectare, faţă de 2,05 milioane de hectare în 2007.

"O suprafaţă însemnată de pământ din România, care a rămas necultivată anul trecut din cauza secetei, a fost dată spre cultivare în acest an. Acest lucru explică avansul de 14,63% al suprafeţei cultivate cu porumb", se arată în raport.

La nivelul Uniunii Europene, producţia totală de porumb a statelor membre s-ar putea majora de la 12 milioane de tone la 59,2 milioane de tone, cele mai însemnate creşteri înregistrându-se în România (1,98 milioane de tone), Italia (0,56 milioane de tone), Ungaria (0,64 milioane de tone) şi Bulgaria (0,8 milioane de tone).

În ceea ce priveşte producţia de grâu din România, analiştii companiei franceze estimează o majorare de 1,98 milioane de tone, la 4,92 milioane de tone, deşi aria cultivată s-a menţinut în jurul nivelului de 1,87 milioane de hectare.

De asemenea, producţia de orz, folosit în special ca plantă furajeră, ar putea avea în acest an o creştere de 0,41 milioane de tone, la 0,89 milioane de tone.

Recolta de cereale din UE a fost redusă de secetă anul trecut, însă situaţia de pe pieţele europene s-ar putea îmbunătăţi odată cu noua recoltă, estimată să urce cu 14% comparativ cu anul trecut, la 291 milioane de tone.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Producţia de cereale ar putea creşte în 2008 cu peste 90%.
 Vizualizări articol: 328 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Producţia de cereale ar putea creşte în 2008 cu peste 90%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Productie trimis de
(18 iul 2008, 15:47:48
Daca guvernul ,nu va subventiona motorina ,ingrasamintele,pesticidele, va scade productia cu 90-%

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei