Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 iul 2008 - Anul XIII, nr. 159 (3840)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cereri de subvenţii pentru bovine se depun până la 15 iulie

Crescătorii de bovine mai pot depune cereri pentru obţinerea subvenţiei pe exploataţie până la 15 iulie, iar până în prezent numărul solicitărilor este mai redus decât anul trecut.

Până la 7 iulie au fost depuse 113.111 de cereri, pentru aproape 655.000 de bovine, se arată într-un comunicat al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Spre comparaţie, anul trecut fermierii au depus de aproape două ori mai multe cereri (215.964 de solicitări), pentru un număr de 1,15 milioane de bovine. După verificări, au fost aprobate la plată 193.386 de cereri, pentru circa un milion de animale, potrivit informaţiilor furnizate anterior de APIA.

Termenul de depunere a cererilor a fost prelungit cu o lună în acest an, până la 15 iulie 2008, printr-o modificare legislativă. Modificarea a presupus şi schimbarea datei de referinţă (subvenţiile sunt acordate pentru numărul de animale deţinute la o anumită dată, numită de referinţă - n.r.) şi rechemarea tuturor crescătorilor pentru a depune din nou cererile de subvenţii.

Pentru a beneficia de prima pe exploataţia de bovine, solicitanţii trebuie să depună o cerere la centrele APIA, însoţită de mai multe documente. Crescătorii trebuie să comunice şi contul bancar, pe care trebuie să îl păstreze activ până la primirea integrală a sprijinului financiar solicitat.

Subvenţia pentru bovine, de 490 de lei pe cap de animal, este acordată crescătorilor care deţin cel puţin trei vaci, cu o vârstă de minim şase luni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cereri de subvenţii pentru bovine se depun până la 15 iulie.
 Vizualizări articol: 515 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cereri de subvenţii pentru bovine se depun până la 15 iulie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei