Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 iul 2008 - Anul XIII, nr. 158 (3839)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aprobare automată a subvenţiilor pentru crearea de locuri de muncă şi dezvoltare

Comisia Europeană (CE) a adoptat o reglementare care prevede aprobarea automată a unor ajutoare de stat precum cele destinate creării de locuri de muncă şi stimulării creşterii economice, astfel încât statele membre vor putea aloca aceste fonduri fără să informeze Comisia.

Reglementarea se referă la ajutoarele destinate întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM), cercetării şi inovaţiei, dezvoltării regionale, specializării, creării locurilor de muncă şi investiţiilor în reducerea poluării şi protecţiei mediului.

Prevederea încurajează statele membre să se concentreze pe alocarea resurselor de stat pentru crearea de locuri de muncă şi îmbunătăţirea competitivităţii şi reduce totodată birocraţia, în sprijinul autorităţilor publice, a beneficiarilor şi a Comisiei.

Măsura consolidează şi armonizează într-un text unic prevederile existente în cinci reglementări separate şi extinde categoriile de ajutoare de stat.

Reglementarea va intra în vigoare în termen de 20 de zile lucrătoare după publicarea în Jurnalul Oficial.

 

Facilităţi

"Aceste noi reguli stabilesc un cadru clar care permite statelor membre să acorde ajutoare menite să promoveze crearea de locuri de muncă, stimularea competitivităţii şi îmbunătăţirea condiţiilor de mediu, fără să fie necesară implicarea Comisiei, care îşi respectă astfel angajamentele de a facilita alocarea subvenţiilor", a declarat comisarul pentru Concurenţă, Neelie Kroes.

Prevederea constituie totodată o contribuţie importantă şi imediată la legislaţia privind micile afaceri (Small Business Act) adoptată în luna iunie a acestui an, întrucât va permite statelor membre sprijinirea IMM-urilor în diferite etape de dezvoltare a acestora. Astfel, toate cele 26 de categorii de ajutoare incluse în reglementare pot fi acordate IMM-urilor.

 

Noua reglementare

Reglementarea include o serie de instrumente de subvenţionare deja existente, adoptate de Comisie după 2001, respectiv ajutoarele pentru IMM-uri, pentru locuri de muncă, specializare şi ajutoare regionale. În plus, prevederea include alte cinci categorii care nu erau exceptate anterior, şi anume ajutoarele pentru mediu, inovaţie, cercetare şi dezvoltare pentru companiile mari, ajutoarele pentru investiţii de capital considerate riscante şi cele pentru firme noi înfiinţate de femei.

Subvenţiile care nu sunt menţionate în noua reglementare nu sunt considerate ilegale, dar trebuie analizate în continuare de Comisia Europeană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aprobare automată a subvenţiilor pentru crearea de locuri de muncă şi dezvoltare.
 Vizualizări articol: 446 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aprobare automată a subvenţiilor pentru crearea de locuri de muncă şi dezvoltare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei