Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 iul 2008 - Anul XIII, nr. 157 (3838)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iulian Iancu cere premierului o analiză privind energia scumpă vândută populaţiei

Preşedintele Comisiei de Industrii din Cameră, Iulian Iancu (PSD), i-a solicitat, ieri, primului-ministru, Călin Popescu Tăriceanu, să prezinte public o analiză prin care să explice cum e posibil ca ANRE, aflată în subordinea sa, să ia decizii discreţionare, vânzând energie scumpă către populaţie.

"Mă adresez direct primului-ministru, care are responsabilitate directă asupra ANRE, care i se subordonează şi îi cerem să prezinte public cum a fost posibil ca prin decizii şi ordine ale ANRE energia ieftină a României să se plimbe de la un producător român la alt producător român, prin intermediari", a arătat Iancu.

El a susţinut că, prin deciziile sale, ANRE a dezechilibrat piaţa de energie, ajungându-se la situaţii în care producătorii români să cumpere energie de la intermediari, sau situaţia paradoxală ca producătorii români să vândă o cantitate de energie mai mare decât produc.

Potrivit lui Iancu, prin lanţuri de intermediari, se scot şase mii de miliarde de lei din sistemul energetic, în condiţiile în care intermediarii nu au nici o responsabilitate pentru o situaţie de criză energetică.

 

Energie electrică vândută prin doi intermediari

Iancu a mai spus că, prin deciziile ANRE, de la un producător s-a vândut energie electrică la Transelectrica, prin doi intermediari.

"Să facă această analiză premierul şi să aducă la cunoştinţa opiniei publice cum a putut ANRE să încarce discreţionar populaţia cu cea mai scumpă energie şi să facă posibile aceste tranzacţii care nu fac altceva decât să dirijeze prin intermediari profitul sistemului energetic", a arătat Iancu.

El a mai spus că pe primele şase luni ale anului 2008 s-a înregistrat cea mai mare vânzare de energie la export din ultimii şase ani, ceea ce arată că cea mai ieftină energie a fost trimisă la export, cu influenţă directă asupra preţului mare plătit de populaţie.

Iancu a mai spus că în cursul acestei săptămâni s-a întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu, căruia i-a prezentat o serie de măsuri prin care costurile plătite de populaţie pentru energie să se diminueze.

Deputatul PSD Iulian Iancu a fost secretar de stat în Ministerul Industriilor, pentru Departamentul Energie, Petrol şi Gaze, începând din 2001. Anterior, el a fost şi preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale (ANRGN).

Iancu a declarat, miercuri, că Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei acţionează la comandă politică şi dezechilibrează piaţa, contrar statutului său de organism independent de factorul politic.

Preţurile gazelor naturale furnizate populaţiei au crescut de la 1 iulie cu până la 12,5%, iar tarifele la energia electrică pentru consumatorii casnici cu 4,4%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iulian Iancu cere premierului o analiză privind energia scumpă vândută populaţiei.
 Vizualizări articol: 313 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iulian Iancu cere premierului o analiză privind energia scumpă vândută populaţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei