Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 iun 2008 - Anul XIII, nr. 150 (3831)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Românii, europenii care folosesc cel mai puţin telefonia sau PC-ul

Românii sunt europenii care utilizează cel mai puţin serviciile de telefonie, se află pe penultimul loc din punct de vedere al deţinerii unui computer personal şi/sau unei conexiuni la internet, dar sunt printre cei mai informaţi în ceea ce priveşte tarifele la telefonia mobilă, relevă un studiu CE.

Dacă în România patru din cinci locuinţe au conexiune la o linie telefonică fixă sau mobilă, media la nivelul Uniunii Europene este de 95%, relevă un studiu Eurobarometru comandat de Comisia Europeană (CE) şi realizat de Eurostat.

Totodată, CE punctează că cele 15 state membre vechi ale blocului comunitar au o medie de 97%, mai ridicată decât cea de 91% a celor 12 ţări care au aderat mai recent, printre care se numără România, Bulgaria (89%), Ungaria (91%) sau Lituania (90%).

Dintre locuinţele României, 32% folosesc simultan linii de telefon fixe şi mobile, 15% au numai telefoane fixe, 33% utilizează numai servicii de comunicaţii fără fir, iar 20% nu au acces la telefonie.

În Lituania, numai 24% dintre gospodării au în acelaşi timp linie telefonică fixă şi mobilă, în timp ce 53% folosesc numai telefonia mobilă. În Suedia, Luxemburg, Olanda şi Malta, între 85 şi 88% dintre locuinţe folosesc simultan comunicaţiile fixe şi mobile, în timp ce proporţiile utilizatorilor care optează pentru numai una dintre variante scad până în jurul valorii de 10%.

Astfel, România se situează pe poziţia 22 în funcţie de gradul de utilizare simultană a telefoniei fixe şi mobile, dintre cele 27 de state ale Uniunii Europene.

 

Cea mai scăzută rată de utilizare a telefoniei mobile.

Totodată, România este ţara cu cea mai scăzută rată de utilizare a telefoniei mobile, numai 66% din locuinţe folosind astfel de servicii, faţă de 68% în Bulgaria, 78% în Germania sau procentaje de peste 90% în Olanda, Finlanda, Danemarca, Luxembourg, Cehia, Italia, Suedia, Cipru, Slovenia şi Irlanda. Media UE în funcţie de acest indicator este de 83%.

În plus, 82% dintre români declară că au acces la o linie mobilă de fiecare dată când doresc să efectueze un apel, faţă de 91% în Ungaria, 89% în Cehia şi Grecia, sau 30% în Irlanda, 32% în Franţa sau 42% în Luxemburg. Media celor 27 de state în acest caz este de 77%.

Românii se numără printre europenii care citesc cel mai des studii comparative privind tarifele în sectorul telefoniei mobile publicate de companii sau organizaţii care nu activează implicit pe această piaţă, la polul opus situându-se finlandezii şi ungurii.

În ceea ce priveşte locuinţele fără servicii de telefonie, media comunitară a scăzut cu un punct procentual, în timp ce, pentru România, procentajul s-a redus cu 3 puncte, înregistrând astfel a treia performanţă din UE, după cele 5 puncte procentuale din Bulgaria, şi patru din Portugalia şi Ungaria. La egalitate cu România, judecând după acest criteriu, s-a aflat Letonia.

Românii se regăsesc printre cetăţenii europeni care utilizează cel mai des telefoanele publice, cu o medie de 26%, faţă de media comunitară de 22%. Telefoanele publice sunt folosite cel mai mult în Austria (34%) şi Spania (33%), la polul opus situându-se Finlanda (4%) pi Cipru (3%).

Studiul relevă o creştere rapidă a utilizării serviciilor de telefonie prin intermediul internetului la nivelul celor 27 de state. În România există cel puţin o persoană care utilizează acest mijloc de comunicare în 27% dintre locuinţe.

În ceea ce priveşte locuinţele cu cel puţin un computer personal, România are o rată de penetrare de 35%, singurul stat cu mai multe locuinţe fără calculator fiind Bulgaria (27%). faţă de o medie de 57% la nivelul celor 27 de state.

Studiul a fost realizat de Eurostat, în noiembrie-decembrie 2007 şi ianuarie 2008.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Românii, europenii care folosesc cel mai puţin telefonia sau PC-ul.
 Vizualizări articol: 476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Românii, europenii care folosesc cel mai puţin telefonia sau PC-ul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei