Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 iun 2008 - Anul XIII, nr. 150 (3831)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fonduri din programul Fermierul pentru creşterea calităţii laptelui

Ministerul Agriculturii va aloca o sumă din fondurile Programului "Fermierul" special pentru creşterea calităţii laptelui, a anunţat ministrul Dacian Cioloş.

Cioloş a declarat, după întâlnirea cu reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Crescătorilor de Bovine din România, că pentru Programul "Fermierul", care ar putea fi aplicat peste o lună şi jumătate, Guvernul a aprobat suma de 700 de milioane de lei.

"Din Programul «Fermierul», intenţia mea este ca o parte din fonduri să le alocăm pentru programul de creştere a calităţii laptelui. Am promis crescătorilor că vom sprijini investiţiile şi mai ales pe cele de grup, pentru colectarea unui lapte de calitate. Din această sumă, sunt dispus să rezervăm o anumită sumă care să meargă strict pe programul de creştere a calităţii laptelui, care este o prioritate naţională", a afirmat Cioloş.

El a spus că Ministerul va căuta soluţii împreună cu crescătorii de bovine, pentru a crea asociaţii de colectare a laptelui şi a organiza sistemul de muls astfel încât să fie un lapte de calitate.

"Intenţia noastră este de a sprijini, şi printr-o activitate de consultanţă, asociaţiile de crescători de vaci de la nivel de comună să-şi elaboreze un proiect în comun. Unde există turme de vaci şi se face păşunatul în comun, s-ar putea organiza centre de colectare unde tancul de răcire a laptelui să fie al asociaţiei. S-ar putea investi şi în săli de muls ale asociaţiei", a explicat ministrul Agriculturii.

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Crescătorilor de Bovine din România, Dorel Secară, a declarat în aceeaşi conferinţă de presă, că adevăratul şoc în creşterea bovinelor şi în piaţa laptelui din România va însemna finele anului 2009, deoarece după această dată, procesatorii, fabricile de lapte nu vor mai putea cumpăra lapte necoform normelor UE.

"O mare parte dintre crescătorii de vaci de lapte din România vor fi obligaţi să renunţa la activitatea lor. Va fi şi un şoc social, având în vedere că sunt zone din ţară unde banii din vânzarea laptelui reprezintă principala sursă de existenţă a sătenilor", a afirmat Secară.

El a subliniat că suma care va fi direcţionată pentru calitatea laptelui va fi negociată "la sânge" cu Ministerul Agriculturii, pentru a fi atribuită spre muls mecanic şi pentru unităţi de răcire a laptelui.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fonduri din programul Fermierul pentru creşterea calităţii laptelui.
 Vizualizări articol: 477 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fonduri din programul Fermierul pentru creşterea calităţii laptelui0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei