Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 iun 2008 - Anul XIII, nr. 144 (3825)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ryanair a cerut CJ Arad 150.000 euro ca să menţină ruta Arad-Bergamo

Ryanair a condiţionat menţinerea curselor Arad-Bergamo (Milano) de plata unei sume de 150.000 de euro către companie, din partea Consiliului Judeţean (CJ) Arad, în baza unui contract de publicitate, iar autorităţile judeţene au respins propunerea, potrivit preşedintelui CJ, Iosif Matula.

"În urmă cu o lună, Ryanair a pus această condiţie, de a opera în continuare de la Arad dacă se va încheia un contract publicitar. Suma de 150.000 de euro ar fi fost pentru ca ei să ne facă nouă publicitate, pe site-ul lor şi în unele materiale promoţionale cu scop turistic. Nu am fi acceptat niciodată să plătim noi compania să rămână la Arad. O astfel de clauză preferenţială ar fi un precedent periculos. Ei ar fi vrut, probabil, să opereze gratuit la Arad", a declarat Matula.

Ryanair, cel mai mare operator aerian low-cost din Europa, a anunţat, joi, că va anula, la 31 iulie, toate cursele pe ruta Arad-Bergamo, în lipsa unui acord cu CJ Arad, proprietarul aeroportului, despre care compania irlandeză susţine că nu şi-a respectat obligaţiile asumate.

Conducerea CJ s-a declarat surprinsă de anunţul Ryanair.

 

Pierderi financiare pentru judeţul Arad.

"Totuşi, trebuie precizat că această colaborare cu Ryanair nu a adus beneficii judeţului Arad ci, dimpotrivă, doar pierderi financiare. Ryanair nu a achitat nimic din taxele aeroportuare datorare, iar la toate cursele companiei aeroportul local a înregistrat pierderi", a adăugat Matula.

Directorul Aeroportului Internaţional Arad, Dan Bălăcel, a declarat, la rândul său, că a dat un ultimatum companiei Ryanair să-şi plătească datoriile până joi.

Ryanair a lansat cursele pe ruta Arad-Bergamo în aprilie 2008, cu o frecvenţă a zborurilor de trei ori pe săptămână.

Toate planurile de suplimentare a zborurilor au fost anulate, iar cursele către Arad vor fi înlocuite cu un serviciu similar între Bergamo şi Berlin-Schonefeld, arăta operatorul, joi, într-un comunicat.

"Intenţionam să transportăm în primul an 50.000 de pasageri spre şi dinspre Arad, iar tarifele reduse ale Ryanair au dus deja la crearea multor locuri de muncă şi au atras numeroşi vizitatori în regiunea Aradului", a declarat reprezentantul Ryanair, Daniel de Carvalho, citat în comunicat.

El a menţionat că incapacitatea Consiliului Judeţean de a-şi onora angajamentele faţă de Ryanair a obligat compania să anuleze cursele şi planurile de extindere a operaţiunilor pe aeroportul din Arad.

Operatorul a anunţat în aprilie că a optat pentru lansarea zborurilor în România cu oraşul Arad datorită potenţialului economic al regiunii şi a tarifelor aeroportuare reduse.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ryanair a cerut CJ Arad 150.000 euro ca să menţină ruta Arad-Bergamo.
 Vizualizări articol: 323 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ryanair a cerut CJ Arad 150.000 euro ca să menţină ruta Arad-Bergamo5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei