Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 iun 2008 - Anul XIII, nr. 144 (3825)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reglementări pentru eliminarea barierelor în comerţul pe internet

Comisarul european pentru protecţia consumatorilor, Meglena Kuneva, a declarat ieri că va propune un nou pachet de reglementări, care va facilita comerţul eficient şi sigur prin intermediul internetului pentru toţi cei 490 de milioane de clienţi de pe teritoriul UE, transmite Reuters.

Circa 150 de milioane de cetăţeni europeni apelează periodic la site-uri de cumpărături sau licitaţii online, precum amazon.com sau eBay, dar numai 30 de milioane dintre aceştia decid să achiziţioneze bunuri sau servicii din afara graniţelor propriului stat.

"În această toamnă, voi propune o nouă legislaţie, care va reduce complexitatea reglementărilor în vigoare. Voi prezenta un set de reguli simplificate, care se vor adresa contractelor dintre companii şi consumatori încheiate pe teritoriul Uniunii Europene", a explicat Kuneva, într-un discurs susţinut la Londra.

Totodată, ea va iniţia un set de reglementări, care vor elimina practicile comerciale incorecte din piaţa europeană a retailului online.

Kuneva doreşte o abordare mai consistentă în ceea ce priveşte drepturile şi practicile, de la perioadele de returnare până la garanţii.

"Un set singular, simplu, care să specifice drepturile şi obligaţiile, va facilita comerţul între consumatori şi companii în spaţiul european", a adăugat oficialul.

În prezent, România este considerată destinaţie de risc maxim în majoritatea comunităţilor internaţionale de e-commerce.

Eforturile din trecut de a armoniza reglementările pentru protecţia consumatorilor la nivelul UE au fost deseori împiedicate de reticenţa unor state membre, care doreau să evite relaxarea sau restrângerea propriilor legi în acest domeniu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reglementări pentru eliminarea barierelor în comerţul pe internet.
 Vizualizări articol: 385 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reglementări pentru eliminarea barierelor în comerţul pe internet0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei