Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 iun 2008 - Anul XIII, nr. 143 (3824)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Statul român are de plătit cheltuieli judiciare pentru procesul FNI de peste 500.000 de lei

Curtea de Apel Bucureşti a decis ca cea mai mare parte a cheltuielilor judiciare ocazionate de judecarea apelului în dosarul privind prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii (FNI), în valoare de 548.970 de lei să fie lăsate în sarcina statului.

De asemenea, prin aceeaşi sentinţă instanţa i-a obligat pe Ioana Maria Vlas, Nicolae Popa, Marian Petrescu, Mihaela Sima, Marius Andrei, Gavril Bătrân, Mircea Costescu, Muscel Ionescu Ianculescu, Gheorghe Negură, Ştefan Boboc Ştefan şi Cezara Cecilia Bebis, împreună cu Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, SC Sov Invest SA şi SC Gelsor SA, la plata către părţile civile din dosar a despăgubirilor corespunzătoare sumelor iniţial investite şi indexate cu rata inflaţiei începând cu data de 24 mai 2000.

 

Inculpaţi obligaţi la plata despăgubirilor.

"Fiecare inculpat va răspunde numai faţă de acele părţi civile care au subscris unităţi de fond în perioada în care şi-a desfăşurat activitatea infracţională, după cum urmează: inculpata Vlas Ioana Maria pentru perioada 24.08.1998 - decembrie 1999, respectiv martie 2000 – 24.05.2000; inculpatul Bătrân Gavril pentru perioada decembrie 1999 - februarie 2000; inculpatul Andrei Marius pentru perioada 21.08.1998 – 02.03.2000; inculpata Sima Mihaela pentru perioada 1997 - 31.03.2000; inculpatul Petrescu Marian pentru perioada 13.03.2007 - 24 august 1998, iar inculpaţii Popa Nicolae, Costescu Mircea, Ionescu Muscel Ianculescu Mircea, Negură Gheorghe, Boboc Ştefan, Bebis Cezara Cecilia pentru toată perioada de funcţionare a FNI", se arată în minuta sentinţei.

 

Cum se acordă despăgubirile.

Mai mult, instanţa a stabilit că despăgubirile cuvenite investitorilor se vor acorda conform numărului unităţilor de fond, astfel cum rezultă din cuprinsul carnetelor de investitor, confirmărilor de sold, ordinelor de plată, chitanţelor, altor acte doveditoare ale achiziţionării şi achitării către fond a contravalorii titlurilor de participare, potrivit Prospectului de ofertă publică continuă, precum şi a Reglementărilor interne privind administrarea şi funcţionarea FNI.

Totodată, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins cererile de acordare a cheltuielilor de judecată formulate de Asociaţia Păgubiţilor FNI Cugir, Asociaţia Investitorilor Păgubiţi la FNI Brăila, Asociaţia Persoanelor Păgubite de către FNI şi FNA Satu Mare.

Prin această nouă decizie, Curtea de Apel Bucureşti a modificat parţial sentinţele anterioare din martie 2007, octombrie şi decembrie 2006 şi noiembrie 2007, pronunţate de Tribunalul Bucureşti.

Astfel, prin decizia de miercuri a Curţii de Apel Bucureşti, Ioana Maria Vlas, fost administrator al SOV Invest, a fost condamnată la zece ani pentru înşelăciune şi abuz în serviciu, şi îngrădirea unor drepturi timp de cinci ani după ce îşi ispăşeşte pedeapsa. Totodată, instanţa a constatat faptul că infracţiunea de fals pentru care a fost acuzată Vlas s-a prescris.

Nicolae Popa, fost director al grupului de firme Gelsor şi fost membru al Consiliului de Încredere al Sov Invest, a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru înşelăciune şi delapidare, infracţiunea de fals fiindu-i prescrisă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Statul român are de plătit cheltuieli judiciare pentru procesul FNI de peste 500.000 de lei.
 Vizualizări articol: 393 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Statul român are de plătit cheltuieli judiciare pentru procesul FNI de peste 500.000 de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei