Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 iun 2008 - Anul XIII, nr. 141 (3822)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Distrigaz Sud:

Tarifele gazelor naturale ar trebui majorate cu 22%

Preţurile gazelor naturale ar trebui majorate cu 22%, consideră oficialii Distrigaz Sud, care arată că în prezent costurile stabilite de autoritatea de reglementare din domeniu nu acoperă cheltuielile companiei, după ce oficialii ANRE au anunţat că la 1 iulie va avea loc o creştere mai mică de 20%.

Şeful direcţiei tarife din Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Gabriel Sârbu, a anunţat, luni, că preţul gazelor naturale va creşte, la 1 iulie, cu mai puţin de 20%, deşi cei doi distribuitori - E.ON Gaz România şi Distrigaz Sud - au solicitat o majorare de circa 25%.

Distrigaz Sud consideră că este necesară o majorare a tarifelor la gazele naturale cu 22% având în vedere cotaţia ţiţeiului, care a condus la creşterea preţului gazelor din import de la 370 dolari/1.000 metri cubi - în primul trimestru - la 420 dolari/1.000 metri cubi în perioada aprilie-iunie 2008.

"La fel ca şi în cazul petrolului, care înregistrează recorduri istorice în ultima perioadă, preţul angro al gazului s-a majorat, de asemenea, în ultimele luni în toată Europa. Din acest motiv, majoritatea companiilor europene importante din sectorul energetic au mărit preţurile cu 15-25% sau au anunţat intenţia de a face acest lucru în viitorul apropiat", se arată într-un comunicat al Distrigaz Sud,.

Potrivit Distrigaz Sud, în prezent, aproximativ 67% din gazul consumat la nivel naţional se achiziţionează din producţia internă, iar 33% din import.

"Majorarea preţului barilului de petrol induce şi modificarea celui practicat pentru gazul din import. Preţul pe care s-a bazat ANRE atunci când s-a aprobat creşterea de la începutul anului a fost, pentru gazul natural din import, de 370 dolari/1.000 metri cubi, valabil pentru primul trimestru. În trimestrul al doilea, datorită creşterii cotaţiilor petroliere, s-a ajuns la peste 420 dolari/1.000 metri cubi", se precizează în comunicat.

Distrigaz Sud şi E.ON Gaz sunt cei mai mari distribuitori de gaze din România. Cele două companii au cerut ANRE să opereze o majorare cu 25% a tarifelor, iniţial creşterea solicitată fiind de 18-19%.

Totodată, oficialii E.ON Gaz au anunţat că în cazul în care ANRE nu va creşte preţurile finale cu 24% de la 1iulie compania va ataca în instanţa Autoritatea de reglementare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tarifele gazelor naturale ar trebui majorate cu 22%.
 Vizualizări articol: 260 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tarifele gazelor naturale ar trebui majorate cu 22%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei