Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 iun 2008 - Anul XIII, nr. 134 (3815)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Litoralul românesc, contractat în proporţie de 90 la sută

Hotelierii din staţiunea Mamaia susţin că locurile de cazare de pe litoralul românesc au fost contractate de agenţiile de turism şi tour-operatori, în proporţie de 90 la sută, încă de la sfârşitul anului trecut.

Preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia, Nicolae Bucovală, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că turiştii care vor veni la mare prin intermediul agenţiilor de turism plătesc mai puţin decât cei care vor închiria camere direct de la recepţia hotelurilor.

"În acest sezon, practicăm tarifele contractate la bursa de turism din septembrie 2007. Atunci, am încheiat contracte cu marea majoritate a tour-operatorilor, am contractat litoralul în proporţie de 90 la sută. Preţurile la cazare nu s-au schimbat de atunci, deşi pentru un euro plăteam atunci 3,25 de lei, iar acum se apropie de 3,7 lei", a afirmat Nicolae Bucovală.

 

Tarife şi facilităţi.

El a explicat că turiştii care vin la mare prin intermediul agenţiilor de turism achită 110 lei/zi camera dublă, la un hotel de trei stele, iar preţul pentru aceeaşi cameră este între 140-160 de lei în cazul celor care nu au rezervări. În cazul hotelurilor de două stele, tarifele sunt mai mici cu 10-15 %, iar la patru stele ajung la 130 de lei, varianta cu rezervare, şi 165 de lei dacă este închiriată direct la recepţie.

Preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia a spus că turiştii care îşi fac rezervări beneficiază şi de numeroase facilităţi.

"Copilul sub zece ani nu plăteşte cazarea, al doilea copil plăteşte 50 la sută din tarif, al treilea - 70 la sută din tarif. Este vorba de tarifele contractate, nu de preţul de recepţie. De asemenea, micul dejun este inclus în tariful de cazare. Copiii până la cinci ani au gratuitate la micul dejun, între cinci-12 ani plătesc jumătate din tariful de cazare. După 12 ani plăteşte integral", a explicat Nicolae Bucovală.

El a mai afirmat că hotelierii de pe litoral încearcă în acest sezon estival şi varianta all-inclusive. Astfel, trei unităţi hoteliere din Mamaia oferă pachete complete de cazare şi trei mese pe zi, în sistem bufet suedez, la un preţ de 140 de lei/zi de persoană. Preţurile vor creşte constant în această vară, urmând ca în vârful de sezon, adică între 15 iulie şi 15 august, un pachet all-inclusive să ajungă la 180 de lei/zi de persoană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Litoralul românesc, contractat în proporţie de 90 la sută.
 Vizualizări articol: 510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Litoralul românesc, contractat în proporţie de 90 la sută0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei