Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 iun 2008 - Anul XIII, nr. 132 (3813)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Închiderea şi ecologizarea minelor neviabile, 185 milioane de lei

Fondurile alocate în acest an pentru lucrări de conservare, închidere, ecologizare şi monitorizare a minelor şi carierelor închise se ridică la 185 milioane de lei, dintr-un total de 3,64 miliarde de lei programat pentru perioada 2007-2020.

În perioada 1998-2007, pentru activităţile specifice programului de închidere a minelor neviabile au fost cheltuite fonduri de 545,9 milioane lei, echivalentul a 155,25 milioane de euro.

În acest an, mai mult de jumătate din suma totală va fi alocată pentru activitatea de ecologizare, adică 107 milioane de lei. Pentru închiderea subterană sunt prevăzute circa 14,5 milioane lei, iar pentru lucrări de conservare 37,57 milioane de lei, potrivit unui document al Ministerului Economiei şi Finanţelor.

Cele mai multe fonduri urmează să fie utilizate în perioada aprilie-decembrie, 58 milioane de lei în trimestrul II, 62 milioane lei în iulie-septembrie, iar în ultimele trei luni ale anului aproximativ 50 milioane de lei.

Până la finele anului trecut, Guvernul a aprobat, prin 10 hotărâri succesive, închiderea definitivă pentru 550 de mine. La 31 decembrie 2007, la un număr de 175 de obiective s-au efectuat recepţiile la terminarea lucrărilor, la 45 de mine şi cariere lucrările se aflau în curs de execuţie, iar restul de 330 de obiective erau "neatacate".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Închiderea şi ecologizarea minelor neviabile, 185 milioane de lei.
 Vizualizări articol: 405 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Închiderea şi ecologizarea minelor neviabile, 185 milioane de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei