Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 iun 2008 - Anul XIII, nr. 132 (3813)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fermierii au depus de două ori mai puţine cereri de subvenţii pentru bovine decât anul trecut

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a primit 95.126 de cereri de subvenţii pentru bovine, de peste două ori mai puţine decât anul trecut, iar numărul solicitărilor pentru plăţile la oi şi capre este de şase ori mai mic, potrivit datelor APIA.

Fermierii pot depune cereri pentru plăţile complementare în sectorul zootehnic până la data de 15 iunie, însă până la 6 iunie numărul cererilor este mult mai mic decât în anul precedent.

"APIA atrage atenţia fermierilor că termenul limită se apropie şi trebuie să depună cereri dacă vor să obţină plăţi complementare pentru bovine, ovine şi caprine", au declarat reprezentanţii APIA.

Potrivit datelor agenţiei, până la data de 6 iunie au fost depuse 95.126 de cereri pentru prima de exploataţie la bovine, pentru un efectiv de aproape 530.000 de animale.

Spre comparaţie, fermierii au depus anul trecut 215.964 de solicitări, pentru un număr de 1,15 milioane de bovine. După verificări, au fost aprobate la plată 193.386 de cereri, pentru circa un milion de animale.

În ceea ce priveşte subvenţia pentru ovine şi caprine, numărul cererilor depuse până la data de 6 iunie este de 5.717, pentru un efectiv de 850.801 animale, în timp ce anul trecut au fost depuse 35.313 cereri, pentru 4,8 milioane de animale.

"După verificarea administrativă au fost autorizate şi plătite 33.320 cereri cu un număr de 4.301.800 capete, valoarea sprijinului fiind de 150.563.000 lei", se mai spune în comunicat.

Agenţia aminteşte fermierilor că solicitările pot fi depuse atât de crescători, cât şi de asociaţiile din care aceştia fac parte.

Fermierii sau asociaţiile din care fac parte pot depune cereri pentru subvenţiile de la buget în perioada 1 mai – 15 iunie, sumele stabilite pentru acest an fiind de 490 de lei pe cap de animal pentru bovine.

Subvenţia pentru bovine este acordată crescătorilor care deţin cel puţin trei vaci, cu o vârstă de minim şase luni.

Sprijinul face parte din schema naţională de plăţi pentru zootehnie, notificată la Bruxelles împreună cu alte forme de ajutor care pot fi aplicate pe o perioadă de trei ani de la aderare (până la sfârşitul lui 2009).

Comisia a aprobat schema şi suma totală alocată de la buget, iar România are dreptul la o majorare a acestei sume cu 3-5%, în fiecare an, până în 2010.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fermierii au depus de două ori mai puţine cereri de subvenţii pentru bovine decât anul trecut.
 Vizualizări articol: 380 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fermierii au depus de două ori mai puţine cereri de subvenţii pentru bovine decât anul trecut0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei