Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 iun 2008 - Anul XIII, nr. 127 (3808)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cele 40.000 de maşini din programul "Rabla", livrate de 22 producători şi importatori

Autoturismele incluse în programul de înnoire a parcului auto, în număr de 40.000, au fost distribuite către 22 de producători şi importatori, mai mult de jumătate dintre maşini, peste 25.000, revenind mărcilor Dacia, Daewoo, Renault-Nissan, Fiat, Hyundai, Suzuki, Opel şi Chevrolet.

Numărul de autoturisme, precum şi suma alocată pentru fiecare producător validat, în parte, s-a făcut prin aplicarea unui coeficient de proporţionalitate obţinut din raportul dintre suma alocată şi suma totală solicitată, decizia finală fiind luată vineri de Comitetul de Avizare al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM).

 

Producători validaţi.

Astfel, din cele 40.000 de autovehicule vechi pe care autorităţile intenţionează să le scoată din uz prin programul "Rabla", 25.592 de unităţi vor fi furnizate de producătorii şi importatorii amintiţi, fiecare participând cu 3.199 de autovehicule.

Alte mărci care participă la program sunt Skoda (2.879 automobile), Peugeot (2.529 autovehicule), Volkswagen (2.159 unităţi), Ford (2.010 maşini), Toyota (1.999 vehicule), Kia (1.045 unităţi), Seat (840 maşini), Mitsubishi (432 unităţi), Citroen (325 automobile), Mazda (199 autoturisme), Honda (40 maşini), Subaru (17 unităţi), Audi (8 autoturisme) şi Lada (6 automobile).

Astfel, au fost validaţi 22 de producători şi importatori, prin peste 140 ce puncte de vânzare la nivel naţional, iar suma totală alocată programului este de 120 de milioane de lei, prima de casare pentru fiecare unitate fiind de 3.000 de lei.

Această sumă, de care vor beneficia cei înscrişi în program, va fi virată din bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu direct firmei de la care cumpărătorul va achiziţiona noul autoturism.

 

Programul Rabla.

În acest an, programul "Rabla" se va desfăşura în două etape: prima etapă, până la data de 25 septembrie şi cea de-a doua, începând cu 1 octombrie până la 12 decembrie 2008.

De programul Rabla pot beneficia doar persoanele fizice, proprietari sau moştenitori ai unui autovehicul funcţional, înmatriculat în România şi a cărui vechime depăşeşte 12 ani de la data fabricaţiei.

Anul trecut au fost casate prin programul Rabla circa 16.000 de autovehicule vechi, prima de casare fiind tot de 3.000 de lei pentru fiecare maşină.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cele 40.000 de maşini din programul "Rabla", livrate de 22 producători şi importatori.
 Vizualizări articol: 317 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cele 40.000 de maşini din programul "Rabla", livrate de 22 producători şi importatori0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei