Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 mar 2008 - Anul XIII, nr. 69 (3750)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Subvenţia pentru motorină se va acorda până în 2009

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Dacian Cioloş, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că subvenţiile la motorină pentru agricultori vor mai fi acordate până în 2009 inclusiv, după care există posibilitatea reducerii accizei pentru motorina folosită în agricultură.

"Dăm maximul care se poate da pentru această subvenţie, deoarece este vorba de perpetuarea unei forme de sprijin care a existat înainte de 2007, de aderarea la Uniunea Europeană", a spus Cioloş.

Potrivit ministrului, această subvenţie acordată în România nu există în Uniunea Europeană, dar România are posibilitatea de a o menţine trei ani la acelaşi nivel şi pentru aceeaşi categorie de beneficiari. Dacian Cioloş a spus că Guvernul a hotărât să acorde subvenţia la acelaşi nivel şi la aceeaşi categorie de beneficiari şi în 2008 şi probabil va propune acordarea ei şi pentru 2009.

Ministrul Agriculturii a explicat că, după acest an, rămâne în vigoare reducerea accizei pentru agricultură care se poate aplica în toate statele membre UE.

"Există o directivă la nivel european care prevede posibilitatea reducerii accizei pentru motorina pentru agricultură în anumite condiţii şi aceasta este responsabilitatea Ministerului Finanţelor, care gestionează problematica accizelor şi taxelor", a afirmat Dacian Cioloş.

 

Agricultorii vor să reia protestele.

Peste o mie de agricultori din peste 15 judeţe ale ţării au participat la un miting în Capitală, organizat de Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), cerând, printre altele, reducerea cu 50 la sută a preţul motorinei pentru agricultură. Protestatarii au cerut ca motorina pentru agricultură să fie doi lei litrul, cum este în ţările Uniunii Europene cu agricultură dominantă. În prezent, aceştia plătesc patru lei pe litrul de motorină.

Reprezentanţii LAPAR spun că vor relua acţiunile de stradă dacă premierul Tăriceanu nu se va întâlni cu o delegaţie a agricultorilor sau revendicările fermierilor nu vor fi soluţionate.

LAPAR afirmă că Guvernul "nu a negociat cu responsabilitate soarta agricultorilor şi nici nu manifestă interes pentru a o ameliora, manifestând o totală indiferenţă şi aroganţă" faţă de populaţia din mediul rural şi problemele acesteia.

"Primul ministru refuză sistematic o consultare. Guvernul trebuie să se implice direct în ameliorarea handicapului din piaţă a agricultorului român. Mecanismele pieţei europene nu trebuie să fie străine şi fără preocupare pentru Executiv. Ca reprezentanţi ai agricultorilor români, solicităm premierului o implicare directă şi urgenţă, pentru care vom manifesta o consecvenţă fermă", se spune în comunicatul LAPAR.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Subvenţia pentru motorină se va acorda până în 2009.
 Vizualizări articol: 478 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Subvenţia pentru motorină se va acorda până în 20090.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Rapan în sos roşu 2 porţii - 40 minute 450g rapan  (Melc marin)50g ulei de măsline 2 căţei de usturoi 75ml vin alb 150ml sos de roşii 6-7 frunze busuioc        1 leg. mărar  •± sare, piper ... Citeşte