Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 feb 2008 - Anul XIII, nr. 50 (3731)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ţăranii cu 1-2 vaci primesc bani pentru dotări moderne doar dacă se asociază

Ţăranii care au 1-2 vaci vor primi finanţare nerambursabilă de la bugetul de stat pentru investiţii în centre moderne de colectare a laptelui, dacă se asociază, prevedere ce ar putea intra în vigoare până la sfârşitul primului trimestru al anului.

"Este o schemă la care lucrăm, nu este definitivată, pentru ca fermierii cu 1-2 vaci să primească prin forme asociative fonduri nerambursabile pentru creşterea calităţi laptelui, prin achiziţia de tancuri de răcire, aparate de muls şi alte necesităţi de acest fel. Ei trebuie să se unească astfel încât să se justifice investiţia respectivă, să deservească cantitatea de lapte de la 15-20 de vaci", a declarat secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Gheorghe Albu.

El a adăugat că la această schemă vor participa şi primăriile, care au misiunea de a găsi spaţii adecvate pentru amplasarea centrelor de colectare a laptelui.

"Va funcţiona pe bază de parteneriat cu administraţia locală, cu primăria, care identifică spaţiile pentru centrele de colectare. Se angajează personal pentru exploataţia acelui centru, personal de recepţie, de analize, de livrare. În ceea ce priveşte fondurile, nu am ales încă o variantă , dar probabil vom merge pe varianta ca 50-60% să rămână partea nerambursabilă, de la bugetul ministerului. Nu am stabilit nici care va fi valoarea totală a fondurilor alocate, dar va exista un plafon", a spus Albu.

Măsura nu trebuie notificată la Bruxelles, pentru că, într-o formă sau alta, Ministerul Agriculturii a mai dat subvenţii pentru creşterea calităţii laptelui, obiectiv notificat Comisiei Europene.

Una dintre nemulţumirile crescătorilor de bovine care au pichetat anul trecut Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a fost lipsa de subvenţii pentru fermierii care au mai puţin de trei animale.

Reprezentanţii MADR au promis că şi crescătorii cu 1-2 vaci vor primi fonduri, însă varianta finală a schemei de finanţare nu este elaborată deocamdată, urmând să fie gata până la sfârşitul trimestrului, potrivit lui Albu.

Investiţiile în calitatea laptelui sunt necesare în condiţiile în care o un număr semnificativ de bovine sunt crescute în gospodării, iar laptele obţinut nu corespunde normelor europene, întrucât proprietarii nu îşi permit investiţii.

Fermierii nu mai au foarte mult timp la dispoziţie pentru adaptarea la standardele UE, întrucât procesatorii din România vor putea să folosească lapte neconform până la data de 30 iunie 2008.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ţăranii cu 1-2 vaci primesc bani pentru dotări moderne doar dacă se asociază.
 Vizualizări articol: 609 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ţăranii cu 1-2 vaci primesc bani pentru dotări moderne doar dacă se asociază0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ruladă de spanac 4 porţii - 40 minute 500g spanac2 linguri apă4 ouă1/2 linguriţă nucşoară300ml sos de roşii5 linguri ulei1 lingură pesmetsare, piper   Umplutura 175g bucheţele de broccoli3 linguri caşcaval ras175g brânză mozzarella... Citeşte