Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 feb 2008 - Anul XIII, nr. 46 (3727)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Info economic

Isărescu: „Sacrificarea stabilităţii financiare, un preţ de neacceptat pentru România”

Asigurarea stabilităţii preţurilor, principalul obiectiv al băncii centrale, în condiţiile sacrificării stabilităţii financiare şi a practicării unui dezechilibru extern excesiv reprezintă o situație de neacceptat, a declarat guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.

"Este de neacceptat să asigurăm stabilitatea preţurilor, obiectivul cel mai important al unei bănci centrale, sacrificând stabilitatea financiară sau dând frâu liber unui dezechilibru extern excesiv. Între o dezinflaţie rapidă, dar nesustenabilă, şi o stabilitate macroeconomică şi financiară consistentă, înţelept este să optăm pentru cea de-a doua variantă. Pe această cale vom ajunge negreşit şi la stabilitatea preţurilor", a afirmat Isărescu în cadrul unui discurs ținut la Barcelona.

Discursul a fost rostit în cadrul unei ceremonii dedicate guvernatorului BNR, ceremonie prezidată de preşedintele Academiei Regale de Ştiinţe Economice şi Financiare a Spaniei, Academicianul Dr. Jaime Gil Aluja.

Guvernatorul BNR, membru al Academiei din toamna anului 2007, a fost invitat în cadrul ceremoniei să rostească discursul de recepţie. Oficialul băncii centrale a prezentat tema "Probleme ale politicii monetare într-o ţară emergentă. Cazul României".

La ceremonie, participanţilor li s-au alăturat ministrul Economiei şi Finanţelor din Guvernul Cataluniei, ambasadorul României în Spania şi consulul general român.

 

Bancpost lansează un cont de economii în lei cu dobândă de 7,5% pe an

Bancpost lansează un cont de economii, în lei, cu o dobândă de 7,5% pe an, produsul fiind disponibil persoanelor fizice rezidente şi nerezidente, a informat, duminică, instituţia de credit.

Contul de economii va fi disponibil de luni, 25 februarie, se arată într-un comunicat al Bancpost.

Banca practică același nivel de dobândă indiferent de soldul din cont și nu percepe comision de administrare a contului.

Dobânda este variabilă, se calculează zilnic şi se capitalizează la sfârşitul fiecărei luni calendaristice, se spune în comunicat.

Pentru deschiderea contului, nu este necesară o sumă minimă şi nici nu există sold maxim.

 

Microsoft nu va face disponibilizări semnificative în cazul unei fuziuni cu Yahoo!

Microsoft nu va face disponibilizări semnificative în rândul propriilor angajaţi sau cei ai Yahoo!, în cazul în care compania de internet acceptă propunerea de preluare de 42 miliarde de dolari, a declarat Kevin Johnson, preşedintele diviziei de platforme şi servicii a producătorului de software.

Johnson a trimis un e-mail angajaţilor din cadrul diviziei pe care o conduce, în care îi asigură că producătorul de software va aloca "recompense şi compensaţii semnificative " pentru a menţine angajaţii Yahoo! şi Microsoft, transmite Reuters.

"Deşi este previzibilă o anumită suprapunere în cazul unei astfel de fuziuni, trebuie să reţinem că Microsoft a angajat peste 20.000 de persoane începând cu anul 2005, şi vom căuta să avem angajaţi talentaţi în toată compania", se arată în e-mailul trimis de Johnson, care a fost publicat pe site-ul Microsoft.

Divizia de platforme şi servicii ar încorpora cea mai mare parte din Yahoo!, în cazul unei fuziuni, iar Johnson a menţionat că Microsoft va adopta o atitudine "pragmatică" în modul de abordare al sistemelor de calculatoare deţinute de Yahoo!, întrucât acestea nu folosesc sistemul de operare Windows.

În cazul unor achiziţii, Microsoft a favorizat continuitatea şi a acţionat pentru a se asigura că sistemele folosite de compania preluată sunt compatibile cu propria sa infrastructură tehnologică, a menţionat Johnson.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Info economic.
 Vizualizări articol: 2603 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Info economic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Frigărui cu scorţişoară 4 porţii - 60 minute 8 pulpe de pui2 foi de dafin1 morcov 2 cepe3 ramuri cu frunze de ţelină500ml vin roşu1 linguriţă miere1 cuişoară8 beţişoare de scorţişoarăsare, piper 1. Din vin, dafin, cuişoară, miere, frunze de ţelină,... Citeşte