Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 feb 2008 - Anul XIII, nr. 38 (3719)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitare

Vosganian dirijează Garda Financiară spre marea evaziune fiscală

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a solicitat, ieri, Gărzii Financiare, să-şi reorienteze activitatea de control spre marea evaziune fiscală, în special în ceea ce priveşte TVA şi accizele, şi să stabilească în mod cât mai corect zonele de risc în domeniu.

"Există resurse de creştere a încasărilor bugetare prin reducerea evaziunii fiscale de până la 2 procente din PIB, respectiv 2-3 miliarde de euro, pentru creşterea vniturilor bugetare, până în 2010", a declarat Vosganian la prezentarea bilanţului Gărzii Financiare în 2007.

Instituţia aflată în subordinea Ministerului Economiei şi Finanţelor a desfăşurat anul trecut 173.350 de acţiuni de control, constatând 135.982 de cazuri de abateri de la reglementările financiar - fiscale.

Garda Financiară a aplicat sancţiuni care au condus la atragerea la buget a unor venituri suplimentare de 272,98 milioane de lei, din care s-au încasat, în timpul controlului, 178,5 milioane de lei.

"În timpul controalelor au fost identificate fapte de natura infracţională care au produs bugetului de stat un prejudiciu de peste 1,4 miliarde de lei, fiind înaintate organelor de urmărire penală, pentru continuarea cercetărilor, 2.375 de sesizări, iar în 1.159 de cazuri au fost informate organele fiscale. În conformitate cu prevederile legale, au fost confiscate sau s-a dispus virarea în vederea confiscării, de bunuri şi numerar fără provenienţă legală sau care au rezultat din săvârşirea unor fapte ilicite, în valoare de 103,82 milioane de lei", se arată într-un comunicat al Gărzii.

 

Aprecieri şi sfaturi

Atât Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), cât şi Garda Financiară sunt "pe o linie corectă", materializată prin creşterea sumelor colectate la bugetul de stat şi reducerea evaziunii fiscale, a spus Vosganian.

El a menţionat că Garda Financiară trebuie să treacă de la chestiuni de natură contabilă la identificarea zonelor de risc a marilor operaţiuni de evaziune fiscală.

"Sigur că este mai uşor să te duci în complexul Europa de sărbători decât la un mare contribuabil care te dă în judecată. Este necesar un efort mai mare de schimbare a mentalităţii", a spus Vosganian.

El a arătat că este nevoie de o mai bună comunicare cu mediul de afaceri, de îmbunătăţirea sistemului informatic şi de urmărirea în timp real a tranzacţiilor.

Vosganian aşteaptă de la comisarii Gărzii Financiare "să stea mai mult la computer şi mai puţin să cotrobăie pe sub tejghelele din angro-urile de la marginea Bucureştiului".

"Aştept de la dumneavoastră această schimbare de mentalitate care să aibă drept consecinţă mai mulţi bani la buget. Acest lucru va face bine şi statutului pe care-l aveţi în societate, pentru încrederea pe care v-ar conferi-o, şi pentru a face din Ministerul Economiei un minister de deschidere, nu o citadelă conservatoare asupra căreia oamenii să privească cu năduf", le-a spus Vosganian reprezentanţilor Gărzii Financiare.

Personalul instituţiei a fost mărit anul trecut cu 500 de posturi, la 1.805 de posturi, din care 1.605 în structurile teritoriale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vosganian dirijează Garda Financiară spre marea evaziune fiscală.
 Vizualizări articol: 553 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vosganian dirijează Garda Financiară spre marea evaziune fiscală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Castroane verzi 4 porţii - 65 minute 4 dovlecei50g paste scurte 1 lingură ulei de măsline1 ceapă2 căţei de usturoi2 linguri boabe de porumb fiert2 linguri mazăre verde fiartă100g spanac4 linguri caşcaval ras1 ou200g roşii 1 leg. mărarsare, piper ... Citeşte