Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 feb 2008 - Anul XIII, nr. 35 (3716)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Info economic

Fondurile pentru dezvoltare rurală vin în mai

Comisarul european Leonard Orban a declarat că fondurile pentru dezvoltare rurală vor sosi în luna mai, însă numai după cheltuirea sumelor din programul SAPARD.

El a declarat că programul de dezvoltare rurală se află în continuare în negocieri la Bruxelles, semnarea acestuia fiind "o chestiune de timp".

"Banii pentru dezvoltare rurală vor veni în luna mai, însă numai după cheltuirea banilor din programul SAPARD", a spus Orban, explicând că fondurile pentru dezvoltare rurală au aceeaşi provenienţă ca şi banii pentru SAPARD, sumele fiind însă mult mai mari.

"Fondurile pentru dezvoltare rurală ar putea merge chiar şi până la opt miliarde de euro până în 2013", a spus oficialul european.

 

Renault Koleos vine la vară

Noul model Renault Koleos va fi comercializat pe piaţa din România începând cu a doua jumătate a anului şi va avea două motorizări diesel şi una pe benzină, au declarat reprezentanţii Renault România.

Motoarele diesel, de 2 litri, vor dezvolta 150 Cai Putere, respectiv 175 CP. Versiunea pe benzină va avea un motor de 2,5 litri şi 170 CP.

Compania nu a precizat preţul noului model.

Koleos este primul crossover 4x4 al companiei, a fost conceput şi proiectat de Renault, dezvoltat de Nissan şi fabricat de consorţiul Renault Samsung Motors la fabrica Busan din Coreea, se arată într-un comunicat al constructorului auto francez.

Lungimea noului model este de 4,52 metri, iar lăţimea este de 1,85 metri.

Modelul va fi comercializat pe pieţele europene din luna iunie, urmând ca până în 2009 să fie disponibil în aproape 40 de ţări din cinci continente.

După ce a fost prezentat anul trecut la Salonul Internaţional de Automobile Bucureşti, modelul se va afla şi la Salonul Auto de la Geneva din luna martie.


Opel ieftin, de 8.000 de euro

Constructorul auto Opel, filială a companiei americane General Motors, ar putea lansa o maşină cu un preţ de vânzare de 8.000 de euro, după ce grupul auto indian Tata Motors a prezentat, în ianuarie, cel mai ieftin autoturism din lume, Nano, transmite AFP, care citează o publicaţie germană.

"Modelul Citycar al Opel est o maşină a viitorului", a declarat, pentru revista germană Auto motor und sport, directorul Opel, Hans Demant.

Maşina ar putea fi scoasă la vânzare la preţul de aproximativ 8.000 de euro, a menţionat Demant.

El a adăugat că Opel se află în căutarea unui partener, eventual un producător de motociclete, pentru a dezvolta modelul.

 

Pichet la Ministerul Economiei şi Finanţelor

Sindicaliştii din chimie şi petrochimie pichetează, astăzi, sediul Ministerul Economiei şi Finanţelor, cerând reducerea preţului la gazele naturale şi diminuarea valorii taxei de transport la mia de metri cubi la nivelul practicat în Uniunea Eurpeană.

Protestul de la sediul Ministerului Economiei şi Finanţelor este organizat de Federaţia Sindicatelor din Chimie şi Petrochimie şi se desfăşoară între orele 11.00 şi 15.00.

Ieri, sindicaliştii au pichetat sediile prefecturilor din Alexandria, Bacău, Braşov, Piatra Neamţ, Slobozia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Info economic.
 Vizualizări articol: 2988 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Info economic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ruladă cu fructe 8 porţii - 60 minute 500g făină3 ouă100ml ulei250ml lapte25g drojdie3 linguri zahăr2 linguri miereun vârf de cuţit sare500g fructe de sezon sau congelate Se pune făina amestecată cu  sarea într-un castron. ... Citeşte