Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 ian 2008 - Anul XIII, nr. 24 (3705)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Autoritatea Veterinară se răzgândeşte

Porcii au voie la oraş

Creşterea porcilor va fi permisă în oraşe, cu respectarea anumitor condiţii, după ce Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a modificat proiectul strategiei de eradicare a pestei porcine.

În proiectul de strategie privind eradicarea pestei porcine în 2008 sunt stabilite două tipuri de sisteme de creştere a porcilor, respectiv cel non-profesional şi cel comercial-industrial.

"Sistemul non-profesional este reprezentat de exploataţii de porcine unde porcii sunt crescuţi în mod tradiţional; creşterea porcilor în acest sistem este permisă în mediul rural, fiind interzisă pe păşuni, în păduri, oraşe şi municipii", se arăta în proiectul iniţial.

Autoritatea a scos însă această prevedere în noua variantă a proiectului, arătând că interzisă este doar creşterea porcilor în sistem non-profesional pe păşuni şi în păduri.

"Consiliile locale vor fi cele care vor spune dacă porcii vor putea fi crescuţi în oraşul respectiv sau nu, şi în ce zone, în funcţie de strategia lor de dezvoltare. Adică, dacă am un cartier de locuinţe nu pot să dau autorizaţie pentru creşterea porcilor acolo, dar în alte zone da. Asta decid consiliile locale din fiecare oraş, în funcţie de situaţia lor", a declarat preşedintele ANSVSA, Radu Roatiş.

Totodată, în noul proiect a fost adăugată precizarea că Ministerul Agriculturii, al Mediului şi al Sănătăţii decid asupra condiţiilor de creştere a animalelor în oraşe şi municipii. Potrivit reprezentanţilor Ministerului Agriculturii există deja un set de condiţii, stabilite printr-un ordin al Ministerului Sănătăţii.

Creşterea porcilor în sistem non-profesional presupune că ţăranul nu are voie să vândă carnea obţinută, fiind destinată exclusiv consumului familial. De asemenea, porcul viu nu poate fi vândut decât în localitatea în care se află gospodăria, potrivit proiectului de strategie de eradicare a pestei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Porcii au voie la oraş.
 Vizualizări articol: 687 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Porcii au voie la oraş0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sos de ardei iute cu nuci 1 lingură feliuţe de ardei iute1 linguriţă chimen măcinat300g nuci măcinate300g pesmet 2 linguri ulei de măsline2 linguri zeamă de lămâie1/2 linguriţă zahăr50ml suc de roşii1/2 linguriţă ienibahar măcinat fin2 ardei graşi sau capia1 leg.... Citeşte