Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 ian 2008 - Anul XIII, nr. 17 (3698)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vânzările de bere au crescut, anul trecut, cu 17,7%

Vânzările de bere din România au urcat anul trecut cu 17,7%, la 20,6 milioane de hectolitri, potrivit estimărilor Patronatului Societăţilor Independente Producătoare de Bere din România.

Din totalul vânzărilor, circa 15,75 milioane de hectolitri au fost obţinute de companiile multinaţionale (Heineken România, Ursus Breweries, InBev România şi United Romanian Breweries Bereprod), 3,5 milioane de hectolitri au fost livraţi de Bere Mureş şi European Food, iar livrările micilor producători s-au ridicat la 1,35 milioane de hectolitri.

"Consumul de bere a ajuns la media de 100 de litri pe an de locuitor, similar cu cel din ţările europene, fără ţările unde preponderent este consumul de vin, astfel că în 2008 nu vor mai creşte mult", a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, directorul general al patronatului, Vifor Verşescu.

Potrivit lui Verşescu, companiile multinaţionale nu vor înregistra în acest an creşteri mai mari de 5-7%, piaţa putând să înregistreze un avans de maxim 15%.

Creşterea pentru anul 2008 este susţinută şi de intrarea pe piaţa berii a producătorului de apă minerală şi băuturi răcoritoare Romaqua, care va începe producţia de bere la fabrica de la Sebeş, cu o capacitate de un milion de hectolitri pe an. Totodată, capacitatea de producţie a Bere Mureş ar urma să avanseze cu 400.000 - 500.000 de hectolitri.

Verşescu a adăugat că vânzările micilor producători au scăzut anul trecut cu 3,2%, la 1,35 de milioane de hectolitri, ca urmare a livrărilor de bere bulgărească, a plecării românilor la muncă în străinătate din zonele unde micii producători consemnau vânzări, respectiv zonele rurale din sudul României, periferiile oraşelor, dar şi a dificultăţii acestora de a-şi distribui produsele prin reţele internaţionale de retail.

În cazul firmelor care au capacităţi de producţie mai mici de 200.000 de hectolitri, scăderea în volum a vânzărilor s-a plasat anul trecut la 20%.

Potrivit reprezentanţilor Patronatului Societăţilor Independente, preţul berii ar putea creşte în acest an ca urmare a majorării tarifelor la materii prime, având în vedere că malţul şi hameiul din recolta aferentă anului trecut s-au scumpit, la malţ preţul chiar dublându-se.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vânzările de bere au crescut, anul trecut, cu 17,7%.
 Vizualizări articol: 400 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vânzările de bere au crescut, anul trecut, cu 17,7%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ştrudel cu ciuperci de pădure 4 porţii - 40 minute 500g foi de plăcintă2 linguri unt1 ceapă1 că]el de usturoi250g ciuperci de pădure75ml vin alb sec100g telemea desărată1 lingură pătrunjel verde tocat1 lingură mărar verde tocat1 lingură cozi de ceapă verde tocatesare, piper ... Citeşte