Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 ian 2008 - Anul XIII, nr. 6 (3687)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tarife diferite energie pentru consumatorii industriali

Consumatorii industriali captivi de energie plătesc, de la 1 ianuarie, tarife diferenţiate la electricitate pentru fiecare din cele opt zone de distribuţie, în timp ce pentru populaţie preţul final a rămas nemodificat.

"Consumatorii casnici au rămas la tariful iniţial, modificările sunt adresate consumatorilor industriali", a declarat, ieri, vicepreşedintele Autorităţii de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Nicolae Opriş.

Noile tarife au fost stabilite prin ordin al ANRE şi sunt diferenţiate pe nivelul de tensiune al reţelelor de distribuţie a electricităţii, respectiv joasă (de la 0,4 kV la 10 kV) şi medie (până la 110 kV), utilizate pentru distribuţie şi furnizare, şi înaltă (de 220 kV sau 400 kV), pentru transportul electricităţii.

Astfel, tarifele de distribuţie a energiei prin reţele de joasă tensiune au scăzut pentru cele mai multe din companiile de profil, în timp ce pentru energia de medie şi înaltă tensiune tarifele au urcat în cea mai mare parte.

Tariful de distribuţie a energiei de joasă tensiune pentru E.ON Moldova Distribuţie, companie deţinută de grupul german E.ON, a fost redus cu 9%, la 113,34 lei/MWh.

În cazul companiilor Enel Distribuţie Banat, Enel Distribuţie Dobrogea, E.ON Moldova Distribuţie şi Electrica Distribuţie Transilvania Nord, tariful a urcat la 42 lei/MWh, pentru distribuţia energiei prin reţelele de medie tensiune.

Au fost majorate şi tarifele de distribuţie a energiei prin reţelele de înaltă tensiune, cea mai mare creştere procentuală, de 42,1%, fiind înregistrată la Electrica Distribuţie Muntenia Nord, la 14,14 lei/MWh, în timp ce valoarea minimă a fost consemnată de Electrica Muntenia Sud, de 0,1%, la 9,44 lei/MWh.

Pentru E.ON Moldova Distribuţie, tariful a urcat cu circa 16%, la 21 lei/MWh.

Tarifele menţionate nu includ TVA. Acestea sunt plătite de companiile de profil şi se regăsesc, de asemenea, pe facturile consumatorilor industriali.

Consumatorii captivi, categorie în care este inclusă şi populaţia, primesc energie la preţuri reglementate de ANRE, iar cei eligibili îşi aleg singuri furnizorul şi negociază preţurile. Piaţa de energie a fost deschisă în totalitate la 1 iulie 2007, ceea ce a permis populaţiei şi micilor consumatori industriali să devină eligibili.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tarife diferite energie pentru consumatorii industriali.
 Vizualizări articol: 388 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tarife diferite energie pentru consumatorii industriali0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocăniţă muntenească 1kg pulpă de viţel100ml ulei3 cepe potrivite2 morcovi mari500g cartofi2 ardei graşi roşii400g roşii în bulion1 lingură pastă de tomate2 foi de dafinun vârf de cuţit nucşoară1 linguriţă rasă cimbru 1 leg. pătrunjel± sare, piper ... Citeşte