Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 ian 2008 - Anul XIII, nr. 2 (3683)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Info economic

Ţăranii din pieţe, păsuiţi încă un an

Ţăranii vor vinde şi în acest an lapte, brânză, peşte şi miere fără să fie înregistraţi la direcţiile sanitar-veterinare, în oricare piaţă din ţară, întrucât perioada de derogare a fost prelungită până la 1 ianuarie 2009, după această dată fiind interzisă comercializarea în absenţa înscrierii.

ANSVSA a emis la începutul anului trecut un ordin care stabilea că micii producători de alimente primare trebuie să se înregistreze la direcţiile sanitar-veterinare, iar vânzările acestora sunt limitate la piaţa judeţeană.

După mai multe proteste ale producătorilor, Autoritatea a acordat o derogare de şase luni, care apoi a fost prelungită până la 1 ianuarie 2008. În acest interval, micii producători au vândut şi în afara pieţelor din judeţ, posibilitate menţinută şi pentru acest an.

Instituţia şi asociaţiile de producători lucrează în prezent la realizarea unor ghiduri cu norme de igienă alimentară ce trebuie respectate de micii producători.

 

Reglementări sanitar-veterinare

Inspectorii sanitar-veterinari vor controla în acest an producătorii de alimente în schimbul aceloraşi tarife practicate şi anul trecut, excepţie făcând procesatorii de lapte, care vor plăti o sumă mai mică decât în 2007, potrivit actelor normative emise de instituţie.

Pentru controlul producătorilor de alimente de origine animală, Autoritatea a prelungit cu un an valabilitatea ordinului emis anul trecut, până la 31 decembrie 2008. Singura modificare adusă actului normativ este reducerea tarifului perceput procesatorilor de lapte.

În domeniul produselor de origine nonanimală a fost menţinut de asemenea tariful practicat anul trecut, de 48,6 euro pe oră, iar o modificare importantă este scăderea numărului de controale.

Frecvenţa controalelor va fi în 2008 de două verificări pe an pentru unităţile care au obţinut calificativul "bine" şi de şase ori pentru cele notate cu "acceptabil cu recontrol".

 

100 mil. euro pentru maşini, laptopuri şi aparate TV

Instituţiile şi companiile de stat au cumpărat anul trecut autoturisme, laptopuri şi televizoare de circa 50 milioane euro, cele mai multe contracte fiind încheiate pe final de an, înainte de restituirea la buget a sumelor necheltuite, şi au angajat alte cheltuieli estimate tot la 50 milioane euro.

Achiziţiile de aproximativ 50 milioane euro au fost deja finalizate prin contracte de cumpărare încheiate cu furnizorii privaţi, în principal în intervalul octombrie-decembrie 2007, iar cheltuielile angajate în sumă de alte 50 milioane euro corespund valorii estimate din anunţurile de intenţie de achiziţie publică.

 

Motorola lansează un media player mobil

Motorola, al treilea mare producător de telefoane mobile la nivel mondial, a prezentat, ieri, un media player mobil care permite vizualizarea de emisiuni de televiziune în direct, videoclipuri la cerere sau programe salvate pe instrumente digitale de înregistrare, transmite Reuters.

Dispozitivul, cu un ecran de 10,9 centimetri, utilizează carduri de memorie cu o capacitate de până la 90 de minute de clipuri video şi va fi expus săptămâna viitoare, la salonul de produse electronice de la Las Vegas, a anunţat compania.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Info economic.
 Vizualizări articol: 485 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Info economic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Vită în sos tomat 4 porţii - 80 minute 600g carne de vită600g roşii600g ţelină500ml supă de legume (sau din cub concentrat)25g unt1 linguriţă boia iute± sare, piper Preparaţi supa de legume şi când începe să fiarbă, adăugaţi roşiile... Citeşte