Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 dec 2007 - Anul XII, nr. 314 (3679)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pierderi mai mari la asigurări în 2007

Anul 2007 a fost marcat de absenţa marilor calamităţi naturale, însă creşterea numărului fenomenelor naturale de proporţii reduse a cauzat asigurătorilor pierderi superioare celor înregistrate în anul trecut, potrivit unui raport al companiei Munich Re, citat de Reuters.

Pierderile totale cauzate de catastrofe naturale au crescut cu 50% în 2007, la 75 de miliarde de dolari, întrucât schimbările climatice au cauzat evoluţii meteorologice neaşteptate, se arată în raportul anual asupra catastrofelor naturale al Munich Re, al doilea mare asigurător la nivel mondial.

Pierderile asigurate s-au dublat şi au atins 30 de miliarde de dolari, întrucât numărul catastrofelor, definite ca evenimente naturale care cauzează peste zece decese sau pagube de ordinul milioanelor de dolari, a crescut la 950, cel mai înalt nivel din 1974, anul în care Munich Re a realizat primul raport în acest sens.

"Aceste date confirmă aşteptările noastre. Privind înapoi, trendul înregistrat privind extremele meteorologice arată că schimbările climatice au deja un efect, iar fenomenele de acest tip s-ar putea intensifica în viitor. Nu trebuie să fim induşi în eroare de absenţa catastrofelor majore în 2007", a declarat Torsten Jeworrek, membru în consiliul de conducere al Munich Re.

În 2007, singurul fenomen care a avut efecte puternice asupra unei economii a fost un cutremur cu magnitudinea de 6,8 grade, care a afectat regiunea japoneză Niigata în luna iulie, cauzând pagube financiare de 12,5 miliarde de dolari şi 11 victime.

Pierderile asigurate în urma acestui cutremur au totalizat însă numai 300 de milioane de dolari.

În acelaşi timp, evenimentul cel mai scump pentru industria de asigurări în anul 2007 a fost reprezentat de furtuna Kyrill, care a lovit Europa în luna ianuarie, cauzând 49 de decese şi pagube de zece miliarde de dolari, dintre care 5,8 miliarde de dolari acoperiţi de asigurători.

Cea mai mare catastrofă naturală, prin prisma vieţilor pierdute, a fost ciclonul Sidr, care a cauzat 3.300 de decese în Bangladesh şi India în luna noiembrie. Pierderile financiare s-au plasat la 2,3 miliarde de dolari, nefiind acoperite prin asigurări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pierderi mai mari la asigurări în 2007.
 Vizualizări articol: 347 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pierderi mai mari la asigurări în 20070.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Medalion în bacon 4 porţii -35 minute 700g muşchi de viţel200g bacon (tăiat în felii subţiri)2 fire de rozmarin1 linguriţă rasă boabe de muştar măcinate50g unt1 lingură hrean proaspăt ras± sare, piper Curăţă muşchiul de pieliţe şi... Citeşte