Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 dec 2007 - Anul XII, nr. 314 (3679)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Info economic

Maxime istorice la preţul petrolului

Preţul petrolului a crescut de la începutul anului cu aproximativ 60%, ca urmare a amplificării tensiunilor geopolitice şi a scăderii rezervelor de ţiţei ale SUA, principala forţă care a temperat avansul cotaţiei fiind reprezentată de perspectivele de încetinire a creşterii economiei mondiale.

În prima parte a lunii februarie, preţul petrolului a depăşit pragul de 60 de dolari pe baril, iar, trei luni mai tarziu, pe cel de 70 de dolari pe baril.

Petrolul a depăşit pragul de 80 dolari pe baril şi a atins următorul record istoric, de 80,2 dolari pe baril, pe 13 septembrie.

Petrolul şi-a continuat ascensiunea şi în luna octombrie, ca urmare a deprecierii dolarului în raport cu principalele valute internaţionale, şi a depăşit 90 dolari pe baril pe 19 octombrie, pentru a urca, la 1 noiembrie, la 96 dolari pe baril, pe fondul reducerii masive a stocurilor din SUA în apropierea sezonului rece.

Pe 21 noiemebrie, preţul petrolului a atins nivelul maxim istoric de 99,29 dolari pe baril, apropiindu-se de pragul de 100 dolari pe baril.

 

"Mersul Trenurilor", atacat de un hacker

Pagina de Internet a CFR Călători, care găzduieşte serviciul "Mersul trenurilor" (www.mersultrenurilorcfr.ro), nu mai putea fi deschisă ieri, în jurul orei 12, fiind atacată de un hacker, vorbitor de limba portugheză, care a introdus, printre altele, şi un citat atribuit lui Albert Einstein

"Nu ştiu cu ce se va lupta în cel de-al treilea război mondial, însă ştiu cum va fi al patrulea: cu pietre şi bâte", a spus Einstein.

Pe lângă citat, hackerul, care şi-a atribuit numele W4n73d H4ck3r (wanted hacker - n.r.), a postat pe mersutrenurilor.ro şi versuri, cel mai probabil aparţinând artistului brazilian Biquini Cavadão, precum şi o fotografie, găzduită de un server american, imageshack.us.

 

Bariere netarifare pentru produse contrafăcute

Europarlamentarul Iuliu Winkler, membru al comisiei pentru Comerţ Internaţional a Parlamentului European, a declarat, ieri că se impun bariere netarifare, de standarde de calitate, pentru combaterea importurilor de produse contrafăcute, mai ales din China.

Iuliu Winkler afirmă că se vor lua decizii importante în 2008 legate de interesele economice ale României.

Winkler a mai declarat că respectarea drepturilor de autor este o problemă globală la fel ca şi a celor de proprietate intelectuală şi a originii produselor şi sunt diferte documente şi metode de luptă împotriva contrafacerilor.


Leul s-a depreciat ieri

Moneda naţională a încheiat şedinţa interbancară de ieri în scădere comparativ cu cea europeană, până la un maxim de 3,55 lei/euro, într-o piaţă cu transferuri reduse.

Ultimele tranzacţii s-au realizat la un curs de schimb de 3,55 lei/euro, maximul zilei, după ce în deschidere băncile cotau euro la un minim de 3,4910-3,4925 lei.

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, ieri, un curs de referinţă de 3,5282 lei/euro, cu 6,09 bani peste nivelul publicat în şedinţa precedentă.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Info economic.
 Vizualizări articol: 439 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Info economic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Medalion în bacon 4 porţii -35 minute 700g muşchi de viţel200g bacon (tăiat în felii subţiri)2 fire de rozmarin1 linguriţă rasă boabe de muştar măcinate50g unt1 lingură hrean proaspăt ras± sare, piper Curăţă muşchiul de pieliţe şi... Citeşte