Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 dec 2007 - Anul XII, nr. 314 (3679)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Adeziunile la pensiile private obligatorii vor atinge 90% din totalul celor eligibili

Numărul înscrierilor la sistemul pensiilor private obligatorii (Pilonul II) se va apropia de 3,3 milioane la sfârşitul perioadei de aderare, ianuarie 2008, cifra reprezentând 90% din totalul salariaţilor cu vârsta până la 45 de ani, a declarat preşedintele CNPAS, Mariana Câmpeanu.

"Pensiile private au atras deja trei milioane de participanţi şi, dacă ritmul înscrierilor se va menţine, numărul adeziunilor se va situa între 3,2 şi 3,3 milioane, nivel care poate fi considerat un succes dacă luăm în calcul că totalul persoanelor eligibile se situează la 3,7 milioane", a afirmat reprezentantul Casei Naţionale de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale (CNPAS), Mariana Câmpeanu.

Campania de aderare la fondurile de pensii private obligatorii a început la 17 septembrie. Până la 17 ianuarie 2008, angajaţii cu vârsta sub 35 de ani până la 31 decembrie 2007 sunt obligaţi să adere la un fond de pensii obligatorii administrate privat. Opţional, salariaţii între 36 şi 45 de ani pot adera la un astfel de fond.

La trei luni de la începerea campaniei, numărul celor care s-au înscris la unul din cele 18 fonduri autorizate să funcţioneze pe Pilonul II a ajuns la 2,93 milioane.

Cele mai multe adeziuni au fost raportate de ING Fond de Pensii, Allianz-Ţiriac Pensii, Generali Fond de Pensii, Aviva Fond de Pensii şi Interamerican Pensii Private, care împreună deţin mai mult de 80% din piaţa de profil.

Preşedintele CNPAS spune că evoluţia numărului de adeziuni înregistrat în România este similară cu situaţia consemnată în alte state din Europa Centrală şi de Est care au început mai devreme reforma sistemului de pensii de stat.

"Cred că numărul mare de adeziuni la Pilonul II a fost, în primul rând, efectul campaniilor publicitare. În plus, pe această piaţă au intrat jucători mari, cu experienţă, prezenţi de piaţa locală de mulţi ani. La acestea se adaugă şi forumurile şi întâlnirile dintre angajatori şi administratorii de fonduri de pensii private", a spus Câmpeanu.

Potrivit legislaţiei, în primul an de activitate, 2% din contribuţia totală de 9,5% pentru asigurările sociale pe care o plăteşte fiecare angajat va ajunge în administrare privată.

Cota va creşte anual cu câte o jumătate de punct procentual, într-un interval de opt ani, până la un procentaj de 6% aplicat venitului lunar brut.

Contribuţiile la sistemul de pensii obligatoriu administrat privat (Pilonul II) vor însuma anul viitor 835 milioane de lei, reprezentând 0,19% din PIB, şi vor ajunge la 1,8 miliarde de lei în 2010, respectiv 0,33% din PIB, potrivit Programului de convergenţă la euro. În 2009, contribuţiile totale la Pilonul II vor totaliza 1,2 miliarde de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adeziunile la pensiile private obligatorii vor atinge 90% din totalul celor eligibili.
 Vizualizări articol: 460 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Adeziunile la pensiile private obligatorii vor atinge 90% din totalul celor eligibili0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Medalion în bacon 4 porţii -35 minute 700g muşchi de viţel200g bacon (tăiat în felii subţiri)2 fire de rozmarin1 linguriţă rasă boabe de muştar măcinate50g unt1 lingură hrean proaspăt ras± sare, piper Curăţă muşchiul de pieliţe şi... Citeşte