Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 dec 2007 - Anul XII, nr. 313 (3678)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Infracţiuni

România, principala sursă de fraude online asupra eBay

România este principala sursă de fraude online care împiedică buna funcţionare a site-ului de licitaţii virtuale eBay din SUA, iar compania a trimis o echipă de experţi în ţară în vederea limitării fenomenului, în colaborare cu autorităţile locale, informează Los Angeles Times.

Pe de altă parte, bulgarii sunt specializaţi în furtul de proprietate intelectuală, iar ucrainenii sunt lideri în activităţile infracţionale implicând plăţile online intermediate de carduri de credit.

În ceea ce priveşte licitaţiile online, în special când este vorba despre tranzacţii de cumpărare importante, care pot genera câştiguri de până la 5.000 de dolari, cum ar fi achiziţiile auto, românii sunt lideri.

Poliţia română estimează că infracţiunile online s-au dezvoltat, construind o industrie de mai multe milioane de dolari, de o amploare similară celei de trafic de droguri sau trafic de fiinţe umane, potrivit Los Angeles Times.

Astfel, Albena Spasova, expert eBay în domeniul fraudelor online, a revenit în România, la Râmnicu Vâlcea, escortată de serviciile secrete americane, după mai multe călătorii în ţară pe parcursul ultimilor doi ani, în vederea analizării cazurilor de infracţiuni împreună cu poliţia locală.

Râmnicu Vâlcea, centru global de fraudă.

Râmnicu Vâlcea este un centru global de fraudă pe Internet şi în domeniul cardurilor de credit, notează The Times.

Centrul pentru Plângeri privind Fraudele pe Internet, înfiinţat în baza unui parteneriat între FBI şi Centrul Naţional Român pentru Crimă Organizată, plasează România pe locul cinci în topul ţărilor unde se înregistrează cele mai multe infracţiuni de acest tip.

Directorul FBI Robert Mueller a declarat, cu ocazia unei vizite la Bucureşti, în noiembrie 2006, că majoritatea fraudelor online realizate "pe unul dintre cele mai cunoscute site-uri de licitaţii virtuale din SUA, sunt asociate cu România sau cu români".

Sistemul eBay depinde de vânzători şi cumpărători care realizează tranzacţii bazate pe încredere reciprocă, implicând transferuri de bani şi bunuri. Utilizatorii eBay sunt însă ţintele zilnice ale activităţilor infracţionale, printre care şi operaţiunile de tip "phishing", prin care infractorii obţin acces la date confidenţiale. Aceste infracţiuni nu afectează în plan financiar compania, ci pe clienţii acesteia, care solicită eBay să rezolve problema.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România, principala sursă de fraude online asupra eBay.
 Vizualizări articol: 559 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România, principala sursă de fraude online asupra eBay0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Macrou gratinat cu gulii 4 porţii – 50 minute700g file de macrou4 gulii1 ceapă roşie100ml ulei4 morcovi2 ouă50g smântână100g caşcaval1 leg. mărar± sare, piper Curăţă fileul de pieliţe şi oscioare, spală-l şi scurge-l de apă.... Citeşte